Siti Ada Sebab Pindah Ke Banglo

23 May

Oleh SAHARUDIN MUSTHAFA saharudin.musthafa@utusan.com.my

INILAH banglo mewah di Bukit Antarabangsa yang didiami oleh Khalid Mohammad Jiwa bersama isterinya, Siti Nurhaliza yang menjadi perbualan ramai.

BIARLAH orang buat spekulasi. Siti tidak berupaya untuk menghalang orang bercakap apa saja mengenai diri Siti.”Itu merupakan luahan yang entah berapa kali disuarakan penyanyi Datuk Siti Nurhaliza merujuk kepada cakap-cakap orang mengenai dirinya.

Menyedari kedudukannya sebagai artis ternama tanah air, Siti hanya mampu untuk membiarkan dirinya menjadi topik perbualan ramai.

Terbaru, isteri kepada usahawan Datuk Khalid Mohammad Jiwa itu diheret sekali lagi dalam isu kehadirannya sebagai penghuni baru banglo mewah bernilai RM6 juta di Bukit Antarabangsa, Kuala Lumpur yang pernah didiami Khalid dan bekas isteri pertamanya, Tengku Zawyah Tengku Izham.

Ada pihak yang mempertikaikan kenapa Siti sanggup menghuni kediaman itu sehingga menghukumnya sebagai seorang wanita yang zalim.

Hakikatnya, tiada siapa yang cuba memahami kedudukannya sebagai seorang isteri kepada usahawan yang membina rumah itu.

Pada satu pertemuan eksklusif dengan pasangan suami isteri itu di banglo RM6 juta berkenaan kelmarin, Siti dan Khalid sugul memikirkan kenapa isu itu terus ditiupkan oleh pihak-pihak yang seperti mencemburui kebahagiaan mereka berdua.

Bagi Khalid, beliau masih boleh bersabar kerana isu itu agak remeh kerana sebagai seorang usahawan sudah banyak sepak terajang dalam bidang perniagaan yang dilaluinya.

Namun melihat kerisauan isteri tercinta, Khalid memohon pengertian semua pihak agar menghentikan segala tohmahan dan dakwaan yang tidak berasas terhadap mereka berdua.

Kata Khalid, beliau tidak pernah menafikan hakikat banglo itu menyimpan banyak kenangan antaranya dengan Tengku Zawyah.

Pada masa yang sama, Khalid berkata, beliau sangat realistik bahawa pengalaman hidup dengan Tengku Zawyah sudah berlalu.

Sementelah Khalid pula kini sudah mempunyai kehidupannya sendiri, begitu juga dengan bekas isterinya.

Dan beberapa bulan lalu, Tengku Zawyah juga ujar Khalid, memilih untuk berpindah dari mendiami kediaman itu ke rumah lain.

“Oleh kerana dua orang anak kami tidak tinggal di banglo itu kerana belajar di luar negara dan seorang lagi di asrama, maka Tengku Zawyah merasakan dia kurang selesa untuk tinggal di rumah sebesar itu.

“Jadi, dia membuat keputusan untuk berpindah dan saya harus menghormati keputusan yang dibuatnya,” terang Khalid menafikan dakwaan kononnya beliau punca bekas isterinya itu membawa diri keluar dari banglo yang merupakan harta sepencarian mereka sebelum bercerai pada 2005.

Khalid juga memberitahu, segala urusan perpindahan Tengku Zawyah dilakukan secara baik antara kedua-dua pihak.

“Daripada membiarkan rumah itu kosong, saya bawa Siti tinggal bersama saya. Kebetulan juga, ayah dan ibu saya menetap di situ.

“Di banglo ini juga, ayah saya yang sedang uzur ditempatkan. Saya mahu sentiasa bersama ayah saya, menjaga dia dan memastikan dia mendapat rawatan yang baik.

“Begitu juga dengan ibu. Saya tidak mahu berjauhan daripada mereka terutamanya pada saat-saat ini,” jelas Khalid lagi.

Ayahnya, Mohamad Jiwa Abdullah, 78, yang uzur kini dijaga oleh beliau selepas sekian lama menghidap penyakit strok.

Pada masa yang sama, Khalid juga berjanji akan menyerahkan banglo berkenaan kepada salah seorang anaknya apabila sampai masanya kelak.

Lalu, soal Khalid lagi, apakah menjadi kesalahan baginya membawa isterinya menetap di banglo itu.

“Saya sangat hairan kenapa masih ada orang mahu kecoh mengenai isu ini. Saya mohon pengertian semua orang agar memberi ruang kepada saya dan Siti untuk menguruskan kehidupan kami,” pinta Khalid berkali-kali.

Menurut Khalid, beliau sangat menghargai kesudian Siti untuk menetap di banglo itu biarpun ketika pihak-pihak yang tidak bertanggungjawab menyebarkan fitnah yang bukan-bukan terhadap mereka.

Sementara itu, Siti pula dalam reaksinya memberitahu, sebagai seorang isteri, dia akan mengikut apa sahaja kehendak suami khususnya terhadap perkara-perkara yang boleh membawa manfaat kepada rumah tangga mereka.

“Siti juga ada perasaan, ada rasa tanggungjawab. Ini keputusan yang suami buat, mahu atau tidak, Siti harus ikut. Janganlah buat dakwaan sesuka hati,” kata penyanyi itu lagi.

Bagaimanapun, Siti secara peribadi mengakui, dia lebih senang untuk tinggal di kondominium mewah di Jalan Ampang yang selama ini didiaminya, namun Siti harus akur dengan keputusan suaminya itu.

“Tetapi sesekali kami balik juga ke kondominium yang kami tinggal sebelum ini,” sambung penyanyi yang kini semakin popular dengan lagu Melawan Kesepian ini lagi.

Paling utama kata Siti, selain daripada undangan daripada suami, hatinya juga terbuka untuk menetap di banglo berkenaan kerana menghormati ibu dan ayah mertuanya yang juga menetap di sana.

“Siti sangat gembira dan begitu selesa kerana ibu dan ayah mertua juga sama-sama menetap di sana.

“Sekurang-kurangnya, Siti juga berpeluang untuk menjaga kebajikan mereka berdua,” katanya lagi.

Khalid dan Siti mengharapkan penjelasan ini akan menoktahkan segala pandangan kurang enak sebilangan masyarakat yang barangkali kurang mengerti kedudukan mereka.

Powered by Utusan Malaysia

Advertisements

103 Responses to “Siti Ada Sebab Pindah Ke Banglo”

  1. mustang May 24, 2008 at 10:46 pm #

    well…. reason tok misai pindah coz rumah tu kosong dan dekat dgn org tuanya. so gua tak nak komen byk coz pasal org tua beb. gua kena respect tu.

    anyway, enjoy your new home tok kembang coz lu pernah meluahkan rasa sukanya rumah tu dan telah pun tercapai impian lu. tahniah sekali lagi dr gua. tahniah tahniah tahniah……

  2. wani May 25, 2008 at 8:09 am #

    gua respect lu ah mustang.

  3. kuntau May 25, 2008 at 12:38 pm #

    good reason from DK…tp tetap ketara yg tok kembang ni kaki perampas punya…dia dah highlight rumah ni, dan merupakan salah satu agenda terpenting dalam edisi perkahwinan dia dgn DK..biar tua, biar pun laki org, biar beranak pinak janji harta ada itu adalah misi tok kembang..

  4. betuahbadan May 26, 2008 at 9:49 pm #

    “siti ada sebab pindah ke banglo”,sebab2nya,
    1.undian dah di buat kata muafakat telah dicapai akhirnya datuk k di tugaskan menjaga org tua beliau memandang kan siti masih tak nampak tanda2 mengandung.(itu sebab siti kena akur apa yg diminta oleh datuk k).
    2.syarat siti kena la jaga org tua di rumah yg besar bukan apartment.terpaksa la tengku zawiyah berpindah walaupun rumah tz belum siap lagi.(tak patutt….).
    3.fulus dah semakin kurang untuk penjimatan kos,apartment akan dilelong tak lama lagi.(ini kita tunggu no….)

    keh keh keh.tapi apa nak kesah mereka tetap juga kaya.betul tak fanatik2 siti.walau apa pun tindakkan mereka ni kurang bijak.

  5. Nenek gatal May 30, 2008 at 10:12 am #

    Nenek rasa macam tak caya aje Tengku Z bagi CT duduk banglo mewah tu. Kawan-kawan kat kampung kata Tengku Z kena gertak. Entahlah betul ke tidak. Tapi nenek adalah nak bagitahu Tengku, jangan sampai orang pijak kepala dia. Dia perlu tampil ke depan membela hak dia sebagai isteri pertama. Nenek 101% tak caya dengan mudahnya banglo semahal tu jatuh ke tangan siti. Kawan-kawan nenek kat kampung cakap, tak mustahil nama hakmilik banglo tu akan berpindah nama kepada CT suatu hari nanti. Tak mustahil.

  6. kuntau May 30, 2008 at 1:16 pm #

    memang x mustahil pun..kalo dah berani rampas suami org apalagi la harta benda yg x boleh berkata2 tu nenek ooiii…
    aku rasa TZ lebih suka jd diam2 ubi berisi compare ngan tok kembang ni segala jenis isu pun nak masuk paper…supaya org ramai tau gitu…

  7. mustang May 30, 2008 at 5:32 pm #

    nak buat mcm mana, dah itu yg kita dgr dr mulut tok misai. kita blm dgr dari mulut TZ lg. TZ pun tak nak rumah 6M tu coz pahit maung dgn tok misai main kaki dgn tok kembang agaknya terbayang2 lg.. tapi gua suspectlah dgn TZ coz dia relax je.. maruah lu TZ lebih bermakna dari harta berjuta… cayalah…

  8. mimie May 31, 2008 at 11:58 am #

    suka t mak pak hampa ja d0k kata2 kat ct…dia xkac0 hidup hampa p0wn,yg hampa d0k kac0 hidup dia wat pa…gedik gat aih!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  9. mustang May 31, 2008 at 4:27 pm #

    inilah kalau dah fanatik sgt. buat pekak dan buta je kalau bodola dia buat hal. cuba artis lain, confirm lu jentik punya…

    makcik mimie, kalau lu tak nak tok kembang lu kena kutuk, suruh dia duduk rumah jaga suami dan anak. jangan “tergedik2” mcm lu cakap tu….. amacam.

  10. kuntau May 31, 2008 at 6:18 pm #

    ala mimie tok kembang tu yg gedik…tengoklah apa yg dah jadi..memang sah kalo penyakit fanatik melanda gajah didepan mata pun masih x nampak no…

  11. hazna May 31, 2008 at 7:36 pm #

    Bagaimana pun juga sy sangat suka suara CT, tak ada yang mampu menanding vocal Ct bahkan KD sekalipun. Tapi soal personality, sy jd ragu….. Ternyata dia tak seperti nampak dari luar????????????????????

  12. aiman_cute June 2, 2008 at 11:55 pm #

    wei KUNTAU……. asl la ko dengki sgt ngan siti 2… aku rase kn ko ney msti suke kt DK 2 kn pas2 ble ko x dpt mule la kutuk org bgai nk rak….. lg satu seblom ko 2 kutuk org ko 2 baik sgt ke ntah2 lgi truk agaknyer……

  13. JOHN June 2, 2008 at 11:57 pm #

    Hey guys, its been a while.

    Over and over again… there will always be that same Mustang aka Kuntau seditious idiotic messages polluting Malaysians’ minds. What if Siti really moved to the 6 million mansion? Surely it is something Dato K agreed on.

    C’mon! They are married. Dato Siti has her own fortune to spend on, she don’t need any body sympathy to lead a wealthy rich and famous lifestyle. She has loads of millions of Dollar to spend on, even for her next 5th generation.

    Husband and wife are supposed to be together. Thats is what marriage is all about. Wonder why some envious shallow-minded citizen like Kuntau aka Mustang prefer to ruin the victorious empire built by his own Malay people. Why?

    To MUSTANG aka KUNTAU.

    Get a life!
    Stop back stabbing Dato Siti. Leave her alone.
    You are so shallow minded for all your comments are full of hatred.
    You are so air-headed for all your comments are nonsense bulls crap.
    It is no doubt that your mom must be a whore.

    Get a life!
    Stop back stabbing Dato Siti. Leave her alone.
    You are so shallow minded for all your comments are full of hatred.
    You are so air-headed for all your comments are nonsense bulls crap.
    It is no doubt that your mom must be a whore.

    Get a life!
    Stop back stabbing Dato Siti. Leave her alone.
    You are so shallow minded for all your comments are full of hatred.
    You are so air-headed for all your comments are nonsense bulls crap.
    It is no doubt that your mom must be a whore.

    Get a life!
    Stop back stabbing Dato Siti. Leave her alone.
    You are so shallow minded for all your comments are full of hatred.
    You are so air-headed for all your comments are nonsense bulls crap.
    It is no doubt that your mom must be a whore.

    Dato Siti Nurhaliza- ASIA BEST KEPT SECRET.

    SITI NURHALIZA – SIMPLY REVOLUTIONARY! 🙂

  14. mustang June 3, 2008 at 1:37 am #

    kihkihkihkihkih…tergelak besar gua bila baca note yg sama si john labu ni. dah kering idea ke brother…. wa cahhhhh.. kelakar siut mamat GAY ni. agaknya business GAY dia dah terlingkup kot , itu pasal dah mcm robot rosak je. repeat repeat repeat…bip bip bip bip…. kahkahkahkahkah…

  15. mustang June 3, 2008 at 2:01 am #

    and yes…as you said..leave her alone..so u should remind your words brother… now LEAVE US ALONE… amacam brother. keian fanatik2 tok kembang ya..bahasa lu org guna dahsyat betul.. gua lebih happy jadi pengutuk dari guna bahasa mcm SHIT JOHN LABU..bkn lu je JOHN tapi ramai fanatik2 mcm lu bersepah merata2.. yg best nya bila bab memuji tak le plak lu guna bahasa kasar lu..confirm lu ni GAY JIWANG KARAT… mcm bunga kembang mewangi… itu kan ayat lu tuh

  16. kuntau June 3, 2008 at 7:33 am #

    ala aiman x main la laki org touchwoood!!!! x macam diva kesayangan ko tu..ha..ha..kasihan kan dia aiman…banyak2 laki kat bumi melaya tu alih2 tok org jg yg dia dapat…aku x cakap aku baik pun at least aku tak rampas hak milik org touchwood!!! touchwoood!!!! atau at least aku x la jenis suka canang2 mcam tok kembang hang kalo leh underwear colour apa pun nak disebut kat depan wartawan supaya gempak gitu….ha..ha…dah x de isu mana tak kan…
    ko pulak aiman baik sangat ke??? bunyi macam budak bawah umur 🙂 je???
    note yg sama je bro..dah habis idea la tu…sihan diaorng ni..

  17. kuntau June 3, 2008 at 7:42 am #

    mustang…aku n husband balik malaysia la next month, hang balik bila???…x sabaq tol la..kat cni sejuk gila macam nak keluar urat saraf ha..ha…ha.., kami p penang sat..p ratah ayam merah, pasembur, nasi kandar…yummy…

  18. mustang June 3, 2008 at 4:49 pm #

    hahahahahaha…lu dgn husband balik nest mth ka? gua maybe balik end of june ni…but not sure yet…keja byk sis… lagipun this year gua blm bercuti lagilah… plan nak ke europe but tak sure lagi.. work work work….. what to do. asal duit masyukkk… kacang2 tgh cuti pun buat keja..yg penting income beb. hehehehehe…

    anyways sis, jgn lupo le makan perembur tu ingat gua. gua pesembur penang ni gua kurang le coz tak sodap. kawan gua dia india muslim, dia buat lagi sodap beb. kalah pesembur penang. hahahahaha…

  19. mizz June 3, 2008 at 6:03 pm #

    Woo kuntau female upernyerr..patutlerr tgk ayat tangkap muat abis..
    udah ler tuh puan kuntau dok sini cite perihal uma tangga org..
    lu dok umah banyakkan berzikir dan berdoa pada Tuhan udahler kuntau sedorlah diri tu dah kawen buat2 ler jaga laki sendiri n perihal umatangga sendiri dr sibuk jaga tepi kain org lain beb…
    jgn smpi dah kene pd batang hidung sndr menangis tak berlagu terus..
    aku rasa klu laki ko kene cuit sikit ngan permpuan lain kan ghope apa agaknyer ko erk???ada tak mcm pontianak sundal malam…???

  20. mizz June 3, 2008 at 6:05 pm #

    lU nak CaNanG2 kAT OrAng PASaL Lu GlAMouR sGT Keeee KunTaU????

  21. kuntau June 3, 2008 at 6:33 pm #

    aku ckap kat mustang yg ko naik rimas mizz nape??? ala..takat nak cuit pompuan lain aku x kisah pun..kita bukan lagi duduk dalam gua baru la x leh nak terima budaya org lain….so far rumah tangga aku terurus lagi mizz thanks..
    wah..mustang hang ni x habis2 nak kerja mst banyak income kan…bagus gak dapat pencen usia muda kan…hang buat aku gelak la nanti time makan pesembur ingat kat hang pulak..nyway thanks bro..dlm jauh2 macam ni dapat cakap ngan org yg sebahasa pun jadi lah…

  22. aiman_cute June 3, 2008 at 7:12 pm #

    itu la manusie bile org tnye ape itu cinte jwb “cinte itu bute” pas2 ble org 2 da kwin je kutok truk2 nampk sgt hipokrit n pastik x gitu KUNTAU. Lg satu ko 2 da bnyk sgt da dose mengutuk org sane sini pi la amik air smayg pas2 mengaji dan berhenti dr mengutuk org tau. Lau da x suke kt die 2 diam je la ni x lg nk tmbh dose…..

  23. kuntau June 3, 2008 at 7:18 pm #

    ala aku bukan muslim la aiman..ko tu yg patut buat tu semua..daripada hang melepak kat cni baik hang selesaikan amanat hang tu dulu k…kat m’sia pukul berapa sekrang? nanti terlepas pulak hah..kan ke tu salah satu dosa jugak..aku byk kawan muslim time sekolah dulu so aku tau kalo hang saje2 nak ponteng…:), jangan marah

  24. kuntau June 3, 2008 at 7:22 pm #

    kalo aku banyak dosa bukan hang yg kena tanggung pun…kalo baik sangat mst dah lepak kat masjid bukan kat laman ni…ala x yah la nak cakap pasai dosa sebab masing2 dah tau cuma agama je lain2…kalo ko nak sangat ko p betulkan amalan saudara seagama ngan kau tu nama mereka tok kembang dan tok k lepas tu baru ko pusing kat aku yg agama berlainan ni k…wish u good luck aiman

  25. kuntau June 3, 2008 at 7:25 pm #

    nak sangat cakap pasai dosa dan agama hah..ambik kau balik, harap kau puas hati…

  26. KAK PAH June 3, 2008 at 7:26 pm #

    Abg John…..ahag! ahag! 🙂
    abg john dah kembali! sukanya I. 🙂
    Selama ni I tunggu dia asyik tak de je. Rasakan tamparannya kpd sesapa yang terkena.
    Yang lazatnya tu Si kuntau aka Mustang try jugak kutuk John labu sebijik macam dia kena ari tu. Kaw2 geng! sampai terdiam. Siap cuba mengaburi org ramai dgn taktik split personality dia. hahaha. Oversea konon. Universiti local pun x lepas! English berterabur! Paling best tu tak ngaku gay. John dah beranak pinak kengkawan. Baca message lelepas.

    Mustang aka kuntau yang dot dot dot.Tolak kat john labu plak. Cubaan yg gagal. huhuhu… Tak cukup ngan Tok T, John labu pun depa nak kutuk.

    Macam John cakap lah… Get a life dude.( Gay dude! ) 🙂

    Ahaks terlebih sudah.

  27. aiman_cute June 3, 2008 at 7:28 pm #

    kesianner la aku kt ko ney da la biul otak 2… ko ingt aku kt semenanjung ker aku kt sabah la skung ney da abis waktu la hahaha……… Walaup0n ko bkn agame same ngan aku tp ko pon ade dose gk kn lau mengutuk org x gitu KUNTAU

  28. aiman_cute June 3, 2008 at 7:31 pm #

    KAK PAH i sokong u pdn muke si KUNTAU 2

  29. kuntau June 3, 2008 at 8:01 pm #

    ala tuan rumah maha tahu kita ni siapa…mcam korang gak

  30. kuntau June 3, 2008 at 8:26 pm #

    bro. mustang lepas ni kita pun leh cakap john tu pah dan pah tu john… sebab dia org suke cakap merapu so kita pun leh jugak kan…

  31. KAK PAH June 3, 2008 at 8:47 pm #

    emo tak bertempat…
    tak berhenti-henti meluahkan isi tahi dia…
    kuntau si mustang oi….
    carilah kebahagiaan hidup skit.
    kau ni penuh dgn benci.
    Bosan… 😦

  32. kuntau June 4, 2008 at 7:11 am #

    watever pah ooii…

  33. kuntau June 4, 2008 at 7:13 am #

    kasihan kau bosankan jangan bunuh diri dah…ha.ha..ha..pah si john oi…

  34. kuntau June 4, 2008 at 7:44 am #

    kita x tipu pun personality yg ada ha..ha..tak ada guna menipu reality yg ada kat depan mata, nyway ko pernah buat kot Pah tat y ko tau kes tukar2 identiti ni kan????
    ala cakap je ko cemburu ngan apa yg kami ada..dan tambah lagi ko pulak terperuk je kat bumi melaya tu….mcam komen ko dulu2 ko pun cemburu ckit ngan ape yg tok kembang ada kan??? so sekrang ko trying so hard denied ape yg kami ada secara reality..ha..ha..sihan…tu la org selalu kata tin kosong ni kan bunyi dia lebih nyaring dr tin penuh – sebab isi dia tiada, dan x bermakna english org tu berterabur otak dia kosong…Pah aku boleh kata pengalaman hidup hang ni masih cetek, sebab tu ckap ikut besar mulut je mcam john…, (ingat korang je yg boleh tulis note melalut kat halaman ni, aku pun len jugak ha..ha..ha..)

  35. phoebe June 4, 2008 at 10:13 am #

    kak pah….sudah lama daku menanti mu juga…opz ,terlebih sudah..,..hehe….dulu i letak nama dato’ pah ,dorang tuduh kite org yg sama..entah2 kuntau tu mustang kot????hermmm…kuntau+mustang..hehe..lwk betol……..aku pon tekejut gak kuntau tu girl..igt kan laki……. x sangka ade gak wanita bersikap begini..buat malu kaum hawa je……

  36. phoebe June 4, 2008 at 10:16 am #

    betol tu kak pah….anti ct ni bila dah x de idea nk canang cerita ct,tup2 org lain pulak yg tekena……haha………..ops,terlebih sudahhhh..aku stacy..hehe

  37. kuntau June 4, 2008 at 10:51 am #

    saje aku bg korang supprise..jangan ada yg dapat heart attack dah ha,..ha..ha.. bro. mustang diaorg ni mcam popcorn dalam microwave..satu pop up semua pun nak ikut..cakap benda yg sama lucu betul dunia sekarang…aku rasa bro. mesti tuan rumah tersenyum simpul baca tuduhan yg x berasas yg kita ni org yg sama.ha..ha..jauh api dari pungkuk kawann2…ha..ha..aku tul2 gelak kat depa ni…org kata A semua pun nak sebut A..tak tau yg tu huruf B…memang ngap betoi…

  38. kuntau June 4, 2008 at 10:57 am #

    siap dgan ayat “entah2 & kot” lagi..ha..ha..nampak sangat x de pendrian diri…org kat depan cakap lompat maka lompat la jg…tau2 tanah latar…lucu tul, pandai korang wat lawak no…boleh ganti kumpulan Senario soon…
    yg ko pulak phoebe memalukan kaum apa? pondan??? ha..ha..ha..

  39. mizz June 4, 2008 at 11:12 am #

    wahh kuntau sggup laki dia dicuit or cuit perempuan lain..dei kuntau sbb perempuan mcm ko nilah byk laki n suami msg2 lari…SBB lu tak pandai jaga laki!!! die buat dosa kat luar lu x amik tau ape die buat kat luar lu x amik kisah jgn hingat takat layanan kat umah bg diorg makan minum peluk cium dah sempurna bg seorg isteri..ketahuilah wahai isteri klu dah namanya lelaki cuit sikit pun bole jd mcm2 BILA LAKI KOORG DAH KENE KEBAS br nak melaung x tentu pasal slahkan perempuan lain gatal lah rampas suami orglah…lu pikir sendirilah labu…ter emo lah pulak..
    klu takat kawen jadi seorg isteri itu belum namanya sempurna beb…
    kes ko ni kuntau aku x heran sgtlah klu ko boleh bia laki ko cuit girl lain sbb xde nama haram dlm agama ko kan..sori to saylah..
    bdw sbg seorg manusia berlainan agama hopefully kehidupan ko as husband n wife bahagia selamanyalah kuntau…mendoakan lbh baik dari ko mengutuk mcm org dah takda perasaan..

  40. phoebe June 4, 2008 at 12:14 pm #

    eh kuntau,bukan ke dulu ko yg tuduh aku dgn kak pah org sama????sedangkan itu x betol….so,sape skrg ni yg buat kesalahan pastu nk belagak pandai????????and by the way,jgn lah nk ckp org yg asik kuar statement same,sbb ko dgn mustang pon asik kuar ayat sama je……so,kalo u all boleh,knp we all x boleh??????

    aku mengeluarkan ayat entah2 dgn kot2 ade sebab..yes.aku mengaku itu membuktikan yg aku x yakin dan ragu2….mmg saje buat mcm tu supaya statement aku ni x menjadi fitnah…..lain la ko kuntau,entah mana berita psl keburukan ct yg kau dapat pastu yakin 100% plak tu..pandai2 je..belum tentu lg ape yg ko ckp tu betol……..

    p/s:baik ko jage laki ko elok2 sbb nanti laki lari(sebab bosan dgn isteri yg x pandai mengurus suami)nanti salahkan perempuan2 lain plak…..sbg manusia biasa,aku pon mendoakan yg terbaik utk kau ye kuntau…sudah2 lah mendengki ni…agama mana pon x suka sikap dengki ni….sbb dengki benda yg negatif dan blh merosakkan ke’aman’an……

  41. kuntau June 4, 2008 at 12:46 pm #

    TQ mizz..aku pun doakan kebaikan tuk kau sekeluarga…thanks…
    Phoebe laki aku suka hati aku la nak jg macam mana kan…kau nak ikat dia pun supaya stay ngan kau kalo hati dia dah x suka..nak buat macam mana, yg penting jgn jd perampas dah biar org rampas apa yg ko ada sebab ada hikmah semua tu…semua tu kuasa tuhan, sebab tu yg penting kita bersyukur dgn apa yg ada…wah phoebe siap ada p/s lagi no….takut aku terlepas bace ke??? ha..ha..

  42. phoebe June 4, 2008 at 2:48 pm #

    hehe…..(ketawa+rasa lucu dgn kuntau ni)……;) 🙂

  43. phoebe June 4, 2008 at 2:51 pm #

    xde ape yg perlu aku hujahkan lagi sbb kata2 ko kuntau sumenya kosong…mcm tin kosong……takde isi……so,no komen la setakat ni….haha..da ternyata ko tgh kuat melatah skrg ni….sbb komen ko je yg plg byk kat cni…tp hakikatnya lagi ramai yg kurang puas hati dgn ko kuntau oi…so pathetic…..

  44. mustang June 4, 2008 at 5:21 pm #

    si phebeoss cakap “buat malu perempuan “mcm dia bkn perempuan.. lu pun ada laki makcik oiii. kalau blm kahwin, kahwin cepat. nanti ganyut tak ada sape yg nak. jangan cakap kuntau je jaga laki, lu org tu pun kena jaga jugak. so masing2 kena ingat. lainlah mcm gua. lelaki mana2 blh hidup. tak menyusahkan org perempuan. so ladies…hati2 jaga laki lu org. kat KL ni byk pisau cukur. silap sikit lu org yg ternganga…. oh yes…teringat plak makcik2 ada kata si kuntau duduk luar jaga laki takut kat msia kena kebas. cara lu org bercakap mcm lu ni jenis kaki kebas laki org. ya ke??? if not takan le blh terkeluar statement mcm tuh… kihkihkihkihkih….

  45. mustang June 4, 2008 at 5:22 pm #

    phebeos..kalau dah anggap kata2 kuntau atau gua ni kosong kenapa le lu masih melayan? tak ke namanya sengal tu. melayan tin kosong yg dah tau kosong tapi masih di goncang2. sengal le lu…..

  46. kuntau June 4, 2008 at 5:29 pm #

    ala aku punya suka la kan nak komen banyak ke tak…org x puas hati??? kau ke??..ha..ha..ha…..ko tu yg tin kosong asyik2 nak setuju ngan komen org lain dah kekeringan idea ke??? ha..ha..ha.. kita x pernah cakap kasar atau jahat kat kebnayakkan pengomen kat cni, tp dr cara ko tulis ayat ni semua dah melambangkan ko ni jenis org nya macam mana kan phoebe…simply2 panggil org pathetic…ko kot yg gitu pathetic+moron+idiot…hah ambil ko balik ko nak sangat kan…

  47. Emran June 4, 2008 at 6:27 pm #

    Ha2 dok kutuk ct alih2 kuntau gak yg jadi bhn kutuk…tu baru balasan kat blog yg haprak ni blum balasan kat akhirat…emm..da bau angus kena bakar….ops terlebih ke?…kalau betul la kuntau ni pompuan…ish jauhkan la spesis ni dr aku..serem siot, panas betul, nama pun kuntau mcm santau.

  48. kuntau June 4, 2008 at 6:45 pm #

    ala..ni lagi seorng mencarut kat cni..ko tu dah baik sangat ke??? cakap tu biar berlapik emran ooii..dalam family ko xde pompuan langsung kot tat y ko berani tulis note yg sebegitu..ee..seram sungguh tengok perangai org masa kini…

  49. kuntau June 4, 2008 at 6:50 pm #

    busy nya halaman tuan rumah hari ni..macam2 ada…

  50. KAK PAH June 5, 2008 at 2:00 am #

    kuntau adalah mustang. same person. tak de life siot. Bodo gila lelaki dot dot dot ni.

    kekonon belajar 7 thn kat oversea. 🙂 mak dia bole la dia tipu. english kampung!
    Kena hentak ngan John skiping london ari tu pun terkedu. hahaha….

    wei jantan murahan… insaflah. buang kebencian mu. bukan pada org lain, tapi dalam hatimu itu sendiri.

    Kuntau si musang- objek kutukan di karpet hijau ini. moh semua! 😉

  51. KAK PAH June 5, 2008 at 2:02 am #

    john labu… i luv u.

    ahaks terlebih sudah!

  52. kuntau June 5, 2008 at 5:47 am #

    Ala kita org x pernah cakap pun belajo kat oversea sekarang Pah, elok hang baca baik2 note org kat cni jika x u ni jenis ckap kosong je…tak berbuah apa2 pun kat kita org..u kot yg biasa menipu org tua u kat rumah, org macam ko ni Pah aku x hairan punya, sanggup buat ape saje janji impian tercapai patut pun ko idol kan tok kembang tu dalam hidup.
    Ape nak di banggakan bahasa org kalau takat bahasa sendiri pun masih tercungap2, ko patut bersyukur Pah lahir dalam bahasa yg di agungkan dlam bumi melaya tu hah, jangan satu hari ko bangkit lihat semua hak milik bangsa ko di rampas oleh org yg bahasa ko banggakan tu…
    Ko kat M’sia kan skrng…kalo ko pandai sangat, ko luah kan buah fikiran ko yg maha bernas tu kat UMNO, sebab sekrang aku baca banyak masalah yg mereka hadapi…dari hang lepak kat cni melayan idea kami yg konon2nya x pedas bagi u.

  53. Emran June 5, 2008 at 7:25 am #

    Mcm mana kak pah yg hebat leh discover rahsia kuntau aka mustang?? rupa2 aku ye yg guna nama asal dlm blog buek2 ni…baiknye, anak sape ni…sian kuntau asyik kene smash je 😦 kuang2

  54. phoebe June 5, 2008 at 8:36 am #

    kuntau tgh melatah….hehe

    ct nurhaliza best…

  55. mizz June 5, 2008 at 9:33 am #

    minyak naik harga hukhuk…

  56. kuntau June 5, 2008 at 11:30 am #

    semua pun naik mizz..lama2 berenang la aku balik melaya nanti…kat cni semua org pun naik pening tengok harga minyak..sejak easter hari tu $0.30 dah naik…

  57. mizz June 5, 2008 at 2:03 pm #

    mustang2 bak kat emran dah kene smash ko mmg terer smash balik..
    ko ni sama ngan kuntau suke wat andaian sendiri..statement tu dr aku so bia aku xplain ckit yek pakcik mus..
    “cara lu org bercakap mcm lu ni jenis kaki kebas laki org. ya ke??? if not takan le blh terkeluar statement mcm tuh”
    open ur mindlah pakcik xkanla dgn statement mcmtu ko dah judge aku sedemikian rupe…aku ckp berdasarkan apa yg dah terjadi.kita amik pengajaran dan ayat aku tu just mcm nasihat.tp klu ko kata aku ni kaki kebas laki org so berwaspadalah mmg patut pun para isteri risau sbbnya kat SINI setakat kenalkan diri sbg perampas suami org xkan bg kesan apa2, sapa jek bbole ngaku die baik dan boleh ckp dia jahat DALAM BLOG NI tp yg perlu ko org risau kat luar tu ramai lagi yg sdg menanti utk kebas laki koorg yg tak pandai jaga suami…sdg koorg sibuk canang keburukan umatangga org lain dlm blog ni ntah2 suami koorg tgh main kayu tiga kat luar…so watch out wifes..
    takat terkeluar statement mcmni pun pakcik nak jdkan isu kee tp thankslah sbb prihatin dgn statement aku…

  58. kuntau June 5, 2008 at 2:51 pm #

    ala aku yg dah berlaki pun x kecoh2 lagi…mizz, relaxla beb… ape watch out pulak…janji bukan laki kau yg di rampas cukup la…makin ko stress ngan benda2 gini makin menjadi la betul2 benda tu tau…anyway thanks gak kat kau sebab remind sesama insan walaupun kita x kenal satu ngan yg lain…

  59. phoebe June 5, 2008 at 2:52 pm #

    anti ct dah xde isu panas..sebab tu org lain pulak yg dorang nak burok2kan..

  60. phoebe June 5, 2008 at 3:12 pm #

    Lautan Yang Berapi
    Daratan Yang Berduri
    Bagiku Bukan Musibah
    Malahan Hikmah Berharga

    Katalah Apa Saja
    Yang Jelik Penuh Dusta
    Kau Bebas Warnai Diriku
    Di Minda Yang Kelabu

    Chorus
    Siapa Diri Ini
    Tuhan Yang Memahami
    Amarah Dan Kecewa
    Hanyalah Bara Membakar Jiwa

    Sungguh Pun Ku Terkilan
    Terguris Perasaan
    Ku Pilih Berdiam Diri
    Tanpa Dendam Dihati

  61. kuntau June 5, 2008 at 3:50 pm #

    ha..ha..siap bawa lirik lagi bro. phweeewiiitt…ape nak jadi memang sah…

  62. phoebe June 5, 2008 at 4:51 pm #

    7 ASAS MEMUPUK FIKIRAN POSITIF.

    1. Bersangka Baik Dengan Sesiapa Saja.
    Niatkan dalam hari, Anda mahu baik dengan semua orang yang ada di sekeliling Anda.

    2. Tumpukan Pada Nilai-nilai Murni.
    Walau siapa jua yang Anda jumpa, yang Anda temui, bercakap dan berinteraksi, fokus pada sikap-sikap baik yang Anda lihat ada pada dirinya.

    3. Elak Emosi Negatif.
    Jauhkan diri Anda dari sikap pendengus, cepat marah, selalu sakit hati, asyik geram dan buruk sangka.

    Bila emosi-emosi negatif ada (walaupun sedikit), ia akan menghalang Anda dari menjadi orang yang berfikiran positif. Elak emosi-emosi negatif dari meresap masuk ke fikiran.

    4. Istighfar Serajin Mungkin, Seikhlas Mungkin, Sebanyak Mungkin.
    Lafaz istighfar dengan sepenuh hati dapat membuang segala emosi negatif yang bersarang di minda.

    Bila Anda sedar yang Anda sudah berubah sedikit ke emosi negatif ataupun sudah mula bersangka buruk, cepat-cepat istighfar.

    Bila mendengar orang lain memaki atau orang mengumpat, istighfar dalam hati. Sebab, perkataan buruk yang Anda dengar akan mencetuskan banyak gelombang emosi negatif yang mencemarkan pemikiran positif.

    5. Play More, More and More. Have Fun!.
    Hiburkan hati, dekatkan diri Anda dengan jenaka, lawak dan yang lucu-lucu. Ketawakan diri sendiri bila buat silap, ia mengelak rasa tertekan.

    Kesannya, Anda dapat maintain fikiran positif. Selain tu, cuba gembirakan diri.

    Bila rasa gembira, teruja dan seronok, Anda jadi lebih bermotivasi, lebih bersemangat!

    6. Jangan Ambil Kisah Cakapan Orang.
    Biarkan saja mereka. Buat saja, terus latih minda Anda supaya berfikiran positif dengan 5 langkah di atas.

    Terlalu banyak mendengar komen orang akan menyusahkan diri sendiri, kerana bila situasi negatif terjadi pada Anda (ditarik oleh pemikiran negatif), mereka hanya akan mampu melihat. Mereka hanya akan mampu berasa kasihan.

    Yang susah siapa? Anda juga sebab ia terjadi pada Anda, bukan mereka.

    7. Elak Menyalahkan Orang, Situasi, Keadaan, Persekitaran, Benda.
    Tetapi, salahkan diri sendiri, sebab tak buat yang terbaik. Anda kali ni silap, tekad untuk buat yang terbaik, lagi OK di masa akan datang.

    Orang yang berfikiran positif tak suka menyalahkansesiapa, menyalahkan situasi, keadaan, persekitaran, mahupun benda. Dia mengkaji di mana silapnya, menganalisa lalu mengambil inisiatif berubaha ke arah yang lebih baik.

    Mungkin, hari ini Anda silap. Mungkin Anda GAGAL. Mungkin Anda dah nak give up.

    Siapa tahu, esok mungkin hari yang cemerlang untuk Anda!

    p/s:jadi yg anti ct dan sangka buruk dgn ct tu ternyata berfikiran negatif…igt,dgn pemikiran mcm korang tu takkan ke mana punye…korang hanyalah spt katak di bwh tempurung…

  63. phoebe June 5, 2008 at 4:54 pm #

    by the way kuntau.,,aku tak nampak pon dlm lirik lagu yg aku letak tu ade unsur negatif…..so,ko sakit mana kuntau???????aku letak lirik tu sbb ia ade msg tertentu,msg yg positif(walaupun x byk msg die,tp ok la tu)…so,ko sakit tang mana kuntau oi????

  64. kuntau June 5, 2008 at 5:13 pm #

    aku x komen apa2 pun tang lirik tu, hang nak bawa semua lirik nyanyian tok kembang kemari pun aku x kisah…lagi meriah halaman ni banyak komen2 gitu..hang naik angin ke tiba2???

  65. kuntau June 5, 2008 at 5:20 pm #

    Ha..ha..ha..semua note kat atas tu kau ambil dari subjek pendidikan moral budak tingkatan mana phoebe???
    aku ingat balik time kat sekolah dulu ala2 ni la note cikgu bagi kat kami..utk subjek moral..ha..ha..

  66. phoebe June 5, 2008 at 5:23 pm #

    itu la ego org dewasa….moral tu bukan utk budak kecik je,tp khas utk golongan dewasa yg ber’otak’ kecik mcm ko…..

  67. phoebe June 5, 2008 at 5:24 pm #

    memang SAH aku suka dgn lagu2 ct….so.,apa yg salahnya????

  68. phoebe June 5, 2008 at 5:26 pm #

    opz,ter’emo’ lah pulak….hehe 😉

  69. mustang June 5, 2008 at 11:02 pm #

    apa le yg si pah mengarut ni makcik oiii. sape le yg belajar 7 thn kat overseas tu.. tu le..lain kali kalau baca jangan main lompat2 je. baca betul2 dan fahamkan. satu lg bila baca jangan dengan perasaan emosional. nanti jadi misunderstanding. and yes..apa le yg nak di herankan dgn english si JOHN tu makcik oii. gua ni duduk kat luar pun, malay language ni tetap jadi bahasa pertama gua. apa le yg lu bangga sangat beb… dah kat sini forum nya berbahasa malaysia, so what???? kesian minah pah ni…. makin teruk bahasa lu ya pah..mencarut tak habis2. agaknya kat office pun lu suka kot mencarut mcm tuh.. hentikan le..buat malu kaum wanita je.

    makcik phebeos…kalau suka lagu pun tak jadi masalah tapi nak melalak bkn di sini…

    and makcik mizz… maybe gua kurang faham dgn statament lu but kalau benar lu ni bkn perampas atau kaki rampas syukur le.. ada lagi wanita yg keras hati tapi baik lakunya… hahahaha… ya ke?? pasal lu kata “tp yg perlu ko org risau kat luar tu ramai lagi yg sdg menanti utk kebas laki koorg yg tak pandai jaga suami…sdg koorg sibuk canang keburukan umatangga org lain dlm blog ni ntah2 suami koorg tgh main kayu tiga kat luar”… gua rasa pesan lu ni makcik patutnya lu tgk diri lu jugak. lu faham ke statement lu tu makcik? kalau lu faham lu tak masuk kesini dan sibuk2 kan diri melayan pengutuk. lu juga patut tgk laki lu tunang lu bfriend lu. takut kena pisau cukur…takuttttt…

  70. mustang June 5, 2008 at 11:06 pm #

    and yes…emran!!!!!…cakap mustang aka kuntau. mcm bahasa JOHN plak . ya ke??? emran aka JOHn. hahahaha…sape nak mengaku.

    kalau berani jangan bertopeng dua. kuntau tu perempuan. gua ni jantan… korang blh kata gua dgn kuntau org yg sama. ikut lu org le… no big deal. yg penting hanya jow bro kita je tahu sape yg suka bertopeng2 ni. jawab sikit brother…. lu lasi keluar itu nama yg suka tempel muka dua.

  71. KAK PAH June 6, 2008 at 1:40 am #

    Joe boleh tau ke? Akaq rasa mcm x boleh je. Tapi kalau boleh akaq nak tau jugak.

    Sebab akaq baca2 msg dlm ni, naluri akaq kuat menyatakan kuntau kote kecil ni memanglah si mustang jubo berbulu busuk. same person. tapi tak tau lah.

    Depa yang hati sakit mcm kuntau si kote kecil ni ingat hardcore CT ni semuanya berjiwa lembut lemah gemalai macam CT la… Hahaha…CT tetap CT. Baik disukai berbakat bla bla bla. Tapi jgn la ingat peminat dia akan tunduk pada komen emo tak BERTEMPAT mcm si kote kecil Kuntau dok tabur dlm ni. Kam on la..

    Orang jahat ke baik ke semua bebas. BEBAS. Kuntau nak dok sesorang ngutuk Tok T sampai tua pun kau buat la, yang pasti semakin ramai org dok ngutuk kau dlm ni.

    Terpaksala kuntau kote kecil menambah personality nya lebih dr menjadi Mustang saja. Kuntau oi..hantar pi hantar kote hang kat dukun urut lagi baguih..
    tak la Kechil… akaq risau hang terpaksa jual jubo seuumur hidup plak… Mcm depa dok kata. Hang ni lelaki dot dot dot.

    Ahaks terlebih sudah! 😉

  72. kuntau June 6, 2008 at 8:55 am #

    ha.ha..pah ni org baru kat cni tapi suka ber cakap besar dan selalu cakap kosong dgn tuduhan2 yg x masuk dek akal…dalam reality pun kau gitu ke pah??? harap2 tak la no…

    Joe tu tau sapa yg bertopeng dua kat cni ok dan dia tau kat mana u punya location sebenar dari masa yg tercatat, tapi kat halaman ni keluar time yg sama kat m’sia. Yg plan nak bertopeng dua atau yg dah buat baik x yah la no… lambat laun org akan tau jugak, x elok menipu.

    Tuan rumah kasih sound ckit u punya kemampuan tu kat penabur benih kat cni ha.ha..ha..biar makin subur tanaman yg ada

  73. town gurl June 6, 2008 at 4:07 pm #

    kuntau dan mustang yang gila tertekan>>>>>>>>>>>hahahahah

  74. kuntau June 6, 2008 at 4:12 pm #

    sihan kau town gurl..dah tahap merapu2 dah..baik kau p hospital cepat2 sblm merawan sakit kau tu…nyway aku senyum je baca note2 kau tu, x dibawa kemana pun, buat geli hati je.

  75. mustang June 6, 2008 at 5:54 pm #

    kuntau, gua dah agak dah…fanatik2 yg dtg menyinggah sini semua dah tertekan gila sakan mcm si perasan town gall tu. lu kalau betul “TOWN” gall lu tak sebut perkataan mcm shit tu makcik… aduhhhh kasihah dehhh…perempuan perasan bandar tapi bahasa hancusss… tgk je si twopah tu.. bahasa ya rabbi…mcm perempuan tepi jln. lu pernah berborak dgn maknyah tak twopah?? kalau tak lu p borak dgn diorang..sesuaiiii dgn bahasa lu

  76. mustang June 6, 2008 at 5:55 pm #

    BRO JOE… KASI IDENTITI SIAPA TALAM DUA NAMA NI. KASI BUKAK ITU MATA TWOPAH. DIA CABAR LU TU BROTHER.

  77. riccodoe June 16, 2008 at 11:55 am #

    Cara yang paling baik adalah dengan SMS kerana, undian SMS adalah sebanyak 75% dan undian cara online hanyalah 25%. Caranya :

    Dato’ Siti Nurhaliza – MY4

    SMS di telefon bimbit

    MAAMY4 ke 33776(peminat Malaysia)

    MAAMY4 ke 9200(peminat Indonesia)

    MAAMY4 ke 79000 (peminat Singapura)

  78. agk7777 June 16, 2008 at 4:07 pm #

    Voting results as at 14-06-08

    9.65%Faizal Tahir
    56.88%Nicholas Teo
    3.7%Pop Shuvit
    29.77%Dato’ Siti Nurhaliza

    AND for those who DO NOT LIKE to promote ct, pls vote:

    Favourite Local Artist – Malaysia
    Faizal Tahir – MY1
    Nicholas Teo – MY2
    Pop Shuvit – MY3

    SMS eg. MAA”MY1? to 33776 tqvm

  79. agk7777 June 16, 2008 at 4:30 pm #

    Voting results as at today (16-06-08)

    21.42 % Faizal Tahir
    51.79 % Nicholas Teo
    02.31 % Pop Shuvit
    24.48 % Siti Nurhaliza

  80. mustang June 16, 2008 at 6:32 pm #

    gua vote “hamid gurkha”…. kihkihkihkihkih…..

  81. kuntau June 16, 2008 at 7:29 pm #

    no comment…

  82. mizz June 17, 2008 at 12:39 pm #

    sian towngurl kene basuh abis…
    bdw town gurl teruskan perjuanganmu..ahaks

  83. Genius.YYY June 17, 2008 at 1:54 pm #

    Latest
    Voting results as at today (17-06-08)

    21.42 % Faizal Tahir
    51.79 % Nicholas Teo
    02.31 % Pop Shuvit
    24.48 % Siti Nurhaliza
    2 undi Pak Hamid Gurkha (dari gua & mustang kroh kroh)

  84. kuntau June 17, 2008 at 2:38 pm #

    ha..ha..menyesal x suda pihak penganjur x letak nama hamid gurkha diam2 ada hard core fan no..ha..ha..ha..

  85. mustang June 17, 2008 at 8:55 pm #

    kroh kroh kroh….. suka pak hamid ada org vote dia. sikit punya gila beb….

  86. MUSTANG@kakpah@tomatopuri July 2, 2008 at 10:52 pm #

    wahh kuntau sggup laki dia dicuit or cuit perempuan lain..dei kuntau sbb perempuan mcm ko nilah byk laki n suami msg2 lari…SBB lu tak pandai jaga laki!!! die buat dosa kat luar lu x amik tau ape die buat kat luar lu x amik kisah jgn hingat takat layanan kat umah bg diorg makan minum peluk cium dah sempurna bg seorg isteri..ketahuilah wahai isteri klu dah namanya lelaki cuit sikit pun bole jd mcm2 BILA LAKI KOORG DAH KENE KEBAS br nak melaung x tentu pasal slahkan perempuan lain gatal lah rampas suami orglah…lu pikir sendirilah labu…ter emo lah pulak..
    klu takat kawen jadi seorg isteri itu belum namanya sempurna beb…
    kes ko ni kuntau aku x heran sgtlah klu ko boleh bia laki ko cuit girl lain sbb xde nama haram dlm agama ko kan..sori to saylah..
    bdw sbg seorg manusia berlainan agama hopefully kehidupan ko as husband n wife bahagia selamanyalah kuntau…mendoakan lbh baik dari ko mengutuk mcm org dah takda perasaan..

  87. kuntau July 3, 2008 at 4:57 am #

    aku tau note kat atas tu note dari cik mizz sebab tu kena sound ngan bro. mustang pasai ada hati plan nak cuit suami org. mcm tok kembang ha..ha.ha..

    kasihan la org yg main paste2 note pendatang kat cni dah kering idea ke??? msti kau ni insan paling bodoh kat bumi m’sia tu sebab tu x tau nak tulis ape sampai nak letak nick name sendiri pun kering otak. Jom since kau ni bodoh sangat aku carikan nick tuk kau boleh???

  88. kuntau July 3, 2008 at 5:02 am #

    sungguh besar hajat mu nak merosakkan halaman ni – tapi sedar la nick sendiri pun x tau nak cari ade hati nak berlagak hero penyelamat tok kembang ha..ha..ha.. 🙂 kau rase kau berjaya ke???

  89. mizz July 3, 2008 at 1:28 pm #

    ada gak yang berminat ngan statement aku…

  90. kuntau July 3, 2008 at 2:06 pm #

    mizz korang kan satu perahu mesti lah samPAH berminat kat statement emo kau tu.. siap salahkan kaum hawa bila suami kahwin lain, kau kahwin dulu mizz baru kau layak ckap tu semua sebab ada suami dan teman lelaki totally diffrent, kau pagar pun suami kau tu kalau hati dah lekat kat betina lain ape sangat yg leh kau buat, x de guna hidup sebumbung kalau perasaan dah expired towards each other. I wish u all the best dalam mencari pasangan hidup kau mizz , moga kau berjaya, jangan jd mcam ella cukup andartu :).

    terlampau la nak kata dalam agama ku xde haram dan halalnya kalau takat bersalam tu x salah lah tapi kalau sampai membunuh, mencuri, seks bebas tu kira out la mizz oooi… org xde agama pun tau tu salah! even bukan agama rasmi kat bumi melaya tp bab2 agama ni pandang2 la ckit kalau nak ckap mizz, kalo kita nak org hormat ngan kita, kita pun kena hormat kat org gak!
    aku hrap kau berdoalah banyak2 kat tok kembang tu mana tau doa kau diterima korang kan satu agama – lebih2 bab selendang yg dia panggil tudung satu ketika dulu. Mizz agama kau banyak berlandaskan haram dan halal dalam seharian kan??? tp lu fikir la sendiri kenapa sesetengah tu masih nak menghalalkan yg haram???

  91. kuntau July 3, 2008 at 2:09 pm #

    in advanced maaf jika ada yg terasa – bercakap siang pandang2 kalo malam biar la berbisik supaya tiada yg terasa mizz

  92. cykepo July 3, 2008 at 8:48 pm #

    aku rasakan si desperadooo tu buat le blog sendiri. layan diri jelah…..amacam tengok dia cam ni baik bro Joe ajo depa buat blog personal, confidential and for her otak only.

  93. MIESYA July 4, 2008 at 3:16 pm #

    saya betui2 berminat mendengar ceriter sensasi siti nurhaliza…………..saye minat giler kt dier……..peminat setia katakan……….

  94. Genius.YYY July 7, 2008 at 2:22 pm #

    aloo tuan tanah, ko buat spring cleaner ka.. kah kah.. bagus gak ko buang banyak sampah2 kat sini.. baru ler clear mata memandang

  95. agk7777 July 7, 2008 at 4:33 pm #

    kesian…. samPAH asyik kena tendang keluar dr kandangzone…. nanti sure masuk balik guna I.P lain, kan bro Joe!

    “The Return of The samPAH King & Co”!!!

  96. Joe (Admin) July 7, 2008 at 7:09 pm #

    aku kasi chance pun dia masih nak buat sampah lagi…

  97. agk7777 July 9, 2008 at 12:19 pm #

    Bro Joe, i hv a question for u,

    8939 S.Sepulveda Blvd #110-732 Westchester CA90045
    65.254.42.250, georgia, atlanta????

    just answer Y or N, tqvm.

  98. agk7777 July 9, 2008 at 4:21 pm #

    Bro Joe, i hv a question for u,

    8939 S.Sepulveda Blvd#110-732 Westchester CA90045
    65.254.42.250 Georgia Atlanta, 07.07.2005, Ver 6.3????

    hope u don mind answer me Y or N. tqvm

  99. Joe (Admin) July 9, 2008 at 7:31 pm #

    Y

  100. mizz July 10, 2008 at 5:54 pm #

    lorr kuntau ko pun masih berminat nak balas balik statement aku tuh…
    aku xplain pasai statement bab salahkan kaum hawa tu…
    aku pun sekaum ngan hawa lah kuntau..n mmg klu boleh aku tapis apa yg aku cakap tuh aku dah tapis…tp aku rs ko pun sedia maklum kat cni kite bole bagi apa sj pandangan…dats mean aku x berpihak mana2 smada jantan atau betina
    mmg aku teremo sbb aku dah terkena..dan jgn sbb aku belum kawen aku x paham perasaan seorg isteri..aku faham..
    aku bercakap atas apa yg berlaku bkn ikut sedap hati aku nak bercakap..
    mmg totally different suami n teman lelaki cm permslhanya disini ada isteri x paham apa gunanya seorg isteri…
    sbbtu aku boleh suke hati cakap bila laki dah kene kebas baru nak bertindak..

  101. cykepo July 11, 2008 at 1:46 pm #

    wanita yang baik utk lelaki yang baik. kalau suami ke isteri kena kebas banyak hikmahnye. isteri yang baik akan depertemukan yang lebih baik dan vice versa. ada chance satu lagi utk perbaiki diri. masing2 taulah weakness masing2. tapi ada jugak yang menuding jari kat orang lain je tak refleksi diri sendiri. ni yang susah so kena belajar dari bawah lagi.

  102. yanayana December 22, 2008 at 12:43 am #

    cayalah bro……. apapun ct tu mcmna dia cantik pun,mcmna berbahasa pun, ada sesuatu yang x kena ttg dia..Lu pikirlah sendiri……..

  103. Pancutkan Suami October 1, 2009 at 12:08 am #

    Anda seorang suami dan tidak puas bersama isteri anda? Atau anda seorang isteri yang ingin memuaskan suami anda? Ketahui tips dan panduan yang patut anda tahu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: