Tom Juara My Starz LG

1 Feb

Oleh Nurulhisham Abdul Latiff

Menang RM100,000, TV LCD 42 inci, kontrak rakaman

KUALA LUMPUR: Raja Farah Afzal Raja Ikram atau Tom, 23, mengetepikan cabaran sengit dua finalis untuk muncul juara pertandingan nyanyian My Starz LG musim ketiga, yang berlangsung di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), di sini, malam tadi.

Selaku juara, peserta dari Taiping itu menerima hadiah wang tunai RM100,000, televisyen LCD LG 42 inci serta kontrak rakaman bersama syarikat Warner Music Malaysia.

Muhamad Hafidz Muhamed Kamal (Apiz), 22, dari Kuala Selangor memenangi tempat kedua seterusnya membawa pulang wang tunai RM15,000 dan telefon bimbit Chocolate LG, manakala pemenang tempat ketiga, Maisarah Ismail (Sarah), 22, menerima RM5,000 dan set teater rumah HT964PZ juga dari LG.

Dalam acara yang disiarkan secara langsung menerusi TV3, Tom menunjukkan kehebatannya di hadapan juri dan penonton dengan menyampaikan rangkaian lagu rock yang dipopularkan Search serta Bunkface, Isabella dan Revolusi, manakala bagi segmen duet pula beliau menyanyikan Senja Nan Merah bersama Mus May.

Apiz pula menampilkan Tia (Jinbara) dalam persembahan secara duet menyampaikan lagu Patri dan Farhana, serta rangkaian lagu Suci Dalam Debu dan Terharu untuk persembahan solo.

Sarah mempertaruhkan lagu Misha Omar, Bunga-Bunga Cinta dan lagu dendangan Mas Idayu, Senggol-Senggolan untuk persembahan solo, serta bergandingan dengan Adam ketika menyanyikan lagu Joget Lambak dan Gelora.

Selain berhibur dengan persembahan nyanyian peserta rancangan terbabit, penonton turut dihiburkan dengan kemunculan Jaclyn Victor yang membawa lagu tema, Gemuruh, dan lagu popular Bunkface, Situasi.

Penyanyi terkenal Indonesia, Krisdayanti juga menyerikan acara dengan menyampaikan lagu Aku Wanita Biasa, selain berduet dengan Datuk Siti Nurhaliza ketika menyanyikan lagu Amarah petikan album bersama mereka, CTKD. Siti turut muncul menyanyikan lagu Cinta Ini.

Acara yang dilangsungkan di Dewan Merdeka itu diacarakan Nazruddin Habibur Rahman (Naz) dan Puteri Andreanna Syigim (Anne).

Pertandingan akhir diadili komposer Azmeer sebagai juri tetap, manakala Faizal Maas (Ajai) dan Mas Idayu pula hadir sebagai juri jemputan. Format pemarkahan untuk konsert akhir My Starz LG musim ketiga menyaksikan 50 peratus diberikan juri profesional, manakala 50 peratus lagi daripada undian penonton.

Berita Harian

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: