Soseh Soseh: Bintang Baru Berlagak Diva

20 Nov

Rap
KALAU popular, OK jugalah. Ini sekadar ‘suam-suam kuku’. Kalau sebut nama pun belum tentu orang ingat atau kenal. Namun, sikap ditonjolkan mengalahkan ‘diva’. Konon ‘terkenal’ hingga hendak balas khidmat pesanan ringkas (SMS) dan jawab panggilan pun susah.

Itulah yang dialami rakan SS yang merancang mengadakan sesi fotografi dengan bintang baru meningkat naik. Siapa gerangan individu itu tak payahlah SS sebutkan namanya kerana siapa makan cili, dia yang terasa pedas.

Bukan apa, rakan SS bengang sangat dengan bintang baru yang juga pelakon dalam beberapa drama ini. Kata rakan itu, bukan sekali si pelakon itu membatalkan sesi fotografi dibuatnya tetapi tiga kali. Alasan pula, macam-macam. Cakap pun tak serupa bikin.

Alasan pertama katanya ada urusan peribadi, jadi rakan SS itu boleh lagi terima. Kedua, terbabit dengan program anjuran stesen TV pula dan kali ketiga, tak bagi alasan tapi bila dihubungi, langsung tidak menjawab panggilan telefon.

Puaslah rakan SS menghantar SMS, satu pun tidak dibalasnya hingga sekarang. Apa lagi, ‘naik hantu’ rakan SS dibuatnya sampai bertekad tidak mahu mengadakan sesi fotografi dengan bintang baru itu. Katanya, ‘diva’ pun tak macam itu.

Contoh mudah, Datuk Siti Nurhaliza. Sekalipun popular dan dikenali ramai, beliau mudah memberi kerjasama. Malah, kalau tiada masa terluang pun, akan dimaklumkan. Ini tidak, bila ditanya kata ada kelapangan. Namun, sampai masa hilang entah ke mana.

Siapalah yang tidak marah dan sakit hati. Nanti, kalau media kurang membantu publisiti dikatakan tidak memberi peluang. Namun, bila ada individu hendak bantu, diri sendiri yang menolak tuah. Justeru, memang manusia ini pelbagai dan susah di jangka.

Hari ini cakap A, esok pula sudah bertukar B dan C. Macam-macam alasan, asalkan kesalahan dibuat tidak menunjuk diri. Sehubungan itu, pada artis baru SS nasihatkan cakap biar serupa bikin. Kalau sudi kata sudi, jika tidak jangan pandai berjanji.

Dalam soal ini, industri hiburan sudah cukup teruk dipandang serong masyarakat. Jadi, janganlah dicemar lagi ‘kekeruhan’ sedia ada kerana takut nanti disebabkan nila setitik, rosak susu sebelanga. SS kasihan dengan industri hiburan tanah air.

 

 

Harian Metro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: