Anggun: Gaya Siti

26 Apr

Oleh NORAINON OTHMAN
norainon@hmetro.com.my

PERTUNJUKAN fesyen eksklusif sempena sambutan Minggu Setiausaha Bersama Datuk Siti Nurhaliza di Pusat Konvensyen dan Pameran Matrade (MICC), baru-baru ini, menyaksikan keindahan dan keanggunan wanita dalam fabrik terpilih dari pusat fabrik terbesar, Jakel menerusi sentuhan pereka tempatan.

Antara fabrik eksklusif dari Jakel yang digunakan ialah sutera sifon Itali, net Perancis Itali, sutera Crepe, renda Solstiss bermanik, satin Itali, sutera Shantung dengan permata swarovski dan renda Perancis Ungaro.

Menerusi acara anjuran Hotel Quality City Centre, Kuala Lumpur itu, model menggayakan ciptaan pereka Rizman Ruzaini, Michelle, Wan Huzairil, Hazli Wahid dan Arma Abdul Rahman dalam pelbagai konsep.

Rizman dan Ruzaini mengenengahkan blaus yang disertakan hud dan padanan skirt kembang mirip gaya penampilan Siti Nurhaliza. Rekaan itu adalah penghormatan kepada penyanyi tersohor itu.

 

 

Michelle mempelbagaikan rekaan daripada fabrik Jakel menerusi gaya kasual, manakala Wan Huzairil menampilkan rekaan kurung moden dengan perincian manik.

Hazli pula mengenengahkan gaun malam untuk majlis resepsi, sementara Arma menghasilkan rekaan gaun putih dan layah daripada renda Perancis.

Harian Metro

12 Responses to “Anggun: Gaya Siti”

  1. nadzi October 13, 2009 at 2:23 pm #

    Hai..yg ini senyap pulak, tak ada comment ker? kalau yang gosip yang tak baik..byk pulak comment org2 yang mengutuk..macam lah diorag tu baik sangat..you all pun sama jugak.

  2. yatie October 13, 2009 at 2:42 pm #

    Salam…saya amat meminati gaya anggun CT.. Bg saya CT tetap yg terbaik dari apa segi pun.. Jgn lah suka mnghina dn mengata sj..
    Mmg tdk di nafikan, sebagai manusia kita tdk lari dr membuat kesilapan… Jd pndang dn renunglah diri sendiri… Adakah kita sdh ckup baik d sisi Allah s.w.t….?

  3. zie October 16, 2009 at 3:38 pm #

    betul kata ko 2 nadzi..yg baik2 xda lak yg comment…
    erm…
    Aa r …
    cam diorg ja yg pLIng ok..
    e’elllllleeeee…
    pada hal jelez dgn akak Ct…

  4. zie October 16, 2009 at 3:42 pm #

    4 akak Ct…
    toksah pkir tang pa yg org ckp k…mbik yg baik..wat “batu loncatan” yg x ok eak..
    like kak ct pena says dulu..
    “tak hidup dek puji,tak mati dek keji”…
    Go kak ct..go 4 d rite..

  5. Nayue October 28, 2009 at 9:56 am #

    Sy setuju sgt dgn korang..betul3..

  6. wandi November 2, 2009 at 5:34 am #

    Ni apa punya kerja da?

    Apa-apa pun jom layan, Cara Bersetubuh mungkin lebih elok dari cari bende2 yang merugikan. gambarcarabersetubuh.blogspot.com

  7. matt November 11, 2009 at 9:01 pm #

    # nadzi Says:
    October 13th, 2009 at 2:23 pm

    Hai..yg ini senyap pulak, tak ada comment ker? kalau yang gosip yang tak baik..byk pulak comment org2 yang mengutuk..macam lah diorag tu baik sangat..you all pun sama jugak.
    ………………………………………..
    betul2 bila bab2 mengutuk masing2 berlumba nak bg pendapat bernas masing2. tp bagus gak, kutukan2 yang melampau2 ni hikmah sbnrnya utk siti. dia je lah yg tau hdup dia mcmner, klu kita jadi glamour mcm dia ntah2 dah hanyut karam bagai…

  8. zhariz April 1, 2010 at 5:22 pm #

    pesan la skit kat siti hipo tu, berhenti la jadi hipokrit…..buang je serkup siput ala2 laced lingerie tu kalau dah kemaruk sangat nak tayang rambut! lupakan jelah janji nak bertudung litup lepas balik dari haji…. promises are meant to be broken anyway.

    cuba bayangkan kalau jambul yang terkeluar melarat tu milik ogy ahmad daud, atau pun rahimah rahim….tak ke melompat seisi alam kewartawanan malaya sampai tercabut kain wartawan2 yang kuat mengampu siti?? baru pakai tudung simpul yg cover semua rambut tapi tayang leher pun orang dah menyalak2 mengata macam2! tapi kalau siti….pakailah seluar dalam balut kepala pun okey aje datuk hajah oii.., dah tunai janji balik tang mekah dah…
    mengalahkan malaikat kalah maksumnya nabi, semuanya boleh belaka, tak boleh ditegur, tak boleh diusik! suci bak kain kapan putih bebenar siti hipo tu!

    besides, fanatik2 dia khususnya & orang melayu mesia amnya kan ke pemaaf orangnya…. kejap je bising huru hara macam nak kiamat mesia ni. lepas ditayang dengan liuk pinggul siti yang dulu kekononnya taknak menari takut mak marah aman damai la balik mesia ni. libas sikit rambut sambil menyanyi ala2 mengaji al quran, bertepuk tangan la fanatik2 dia terus lupa yg dia penah berjanji nak bertudung litup lepas balik haji! tak pun tayang adegan asmara manja tak cukup tanah pasangan (yang lakinya pun tetiba nak jugak glamer tak pernah tak bergambar berdua) ibarat bapak dgn anak suap menyuap bagai nak muntah darah, berketampilah masyarakat fanatik siti. macamlah dia sorang je yang berjaya kawin dgn org tua!

    she’s just like fasha sandha, really! i’m sure they’ll make the best friends ever. (if it’s not her, the sister saerah will be the best next candidate)

    the point is, stop being hypocrite, that’s all. the moment she stops pretending, that is exactly when more people are going to love her even more. (at least i will like her, if she’s just being herself (for once in her life, which unlikely)…)

  9. zuliana_ana April 3, 2010 at 2:24 pm #

    akum…
    apa la korang ni suka pikir negatif…tu yang jadi mengumpat..cuba pikir positif…insyaallah..hati akan tenang…apapun..ana tetap minat ct…comel n cantik..
    CaYoo!~cayOo!~

  10. kak pah April 14, 2010 at 9:23 am #

    kuntau….
    musang….

    wei babi kau di mana? akaq rindu ngutuk gay macam uols.

  11. sasya2020 May 21, 2010 at 11:40 am #

    Datuk Siti Nurhaliza penyanyi paling best selama-lamanya sekarang. Mari borak cerita pasal artis kegemaran kita semua.

  12. dyana July 15, 2010 at 3:15 am #

    sy lg stuju ngn korang…..si mangkuk pon jadi tukang tadah je,piring sendiri xnmpk plak serpihnye….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: