Anggun: Gaya Siti

26 Apr

Oleh NORAINON OTHMAN
norainon@hmetro.com.my

PERTUNJUKAN fesyen eksklusif sempena sambutan Minggu Setiausaha Bersama Datuk Siti Nurhaliza di Pusat Konvensyen dan Pameran Matrade (MICC), baru-baru ini, menyaksikan keindahan dan keanggunan wanita dalam fabrik terpilih dari pusat fabrik terbesar, Jakel menerusi sentuhan pereka tempatan.

Antara fabrik eksklusif dari Jakel yang digunakan ialah sutera sifon Itali, net Perancis Itali, sutera Crepe, renda Solstiss bermanik, satin Itali, sutera Shantung dengan permata swarovski dan renda Perancis Ungaro.

Menerusi acara anjuran Hotel Quality City Centre, Kuala Lumpur itu, model menggayakan ciptaan pereka Rizman Ruzaini, Michelle, Wan Huzairil, Hazli Wahid dan Arma Abdul Rahman dalam pelbagai konsep.

Rizman dan Ruzaini mengenengahkan blaus yang disertakan hud dan padanan skirt kembang mirip gaya penampilan Siti Nurhaliza. Rekaan itu adalah penghormatan kepada penyanyi tersohor itu.

 

 

Michelle mempelbagaikan rekaan daripada fabrik Jakel menerusi gaya kasual, manakala Wan Huzairil menampilkan rekaan kurung moden dengan perincian manik.

Hazli pula mengenengahkan gaun malam untuk majlis resepsi, sementara Arma menghasilkan rekaan gaun putih dan layah daripada renda Perancis.

Harian Metro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: