Di Sebalik Tabir ABPBH 2008

15 Apr


ORANG kuat industri filem dari kiri; Datuk Yusof Haslam, A Galak, David Teoh dan Ketua Pengarah Finas,
Mohd Mahyidin Mustakim.

KETIKA sesi latihan diadakan, Datuk Siti Nurhaliza menunjukkan teladan yang baik kepada artis lain. Tidak berasa puas hati dengan persembahannya, dia sanggup menunggu sehingga pentas kosong untuk kembali berlatih bersama penarinya. Akhirnya, Siti berjaya memukau penonton di arena dan di rumah dengan persembahannya yang hebat, menyanyikan lagu Di Taman Teman. Khabarnya, Siti juga sanggup mengeluarkan belanja sendiri untuk lapan penari yang mengiringinya.

KOMITMEN artis yang terbabit dalam latihan untuk acara kemuncak ABPBH 2008 dikatakan cukup terpuji. Masing-masing hadir dengan memberikan kerjasama yang baik sepanjang raptai diadakan. Maka tidak hairanlah apabila semuanya berjalan lancar apabila acara sebenar diadakan.

DENGAR cerita, seorang pemandu kepada penyanyi terkenal berada dalam kerisauan apabila kereta yang dipandunya terbabit dalam kemalangan kecil sewaktu menaiki tanah tinggi Genting. Harap-harap, majikannya tidaklah memarahi si pemandu ini, yang sudah pun bersusah-payah memandu meredah kabus untuk membawa penyanyi itu ke puncak.

SEORANG artis wanita yang sudah siap bersolek dikatakan membuat keputusan untuk pulang saja ke ibu kota kerana tidak berpuas hati dengan rekaan seorang pereka. Kononnya, daripada menerima pelbagai kutukan, lebih baik saja dia tidak menghadirkan diri pada acara penuh berprestij itu.

MASIH bercerita mengenai pereka fesyen, tetapi kali ini perihal nasib tidak baik yang menimpa seorang daripada mereka sebelum acara permaidani merah berlangsung. Ketika girang bersedia untuk memilih aksesori untuk artis yang memakai rekaannya, tiba-tiba langkah si pereka ini tersandung, lalu tersungkur. Tetapi, dia buat tidak kisah saja, lalu bangun dan terus bercakap di telefon.

KUMPULAN Raihan pula hadir segak dengan rekaan batik mereka sendiri yang bermotifkan tulisan jawi. Khabarnya, kumpulan berkenaan sudah pun memulakan perniagaan Raihan Batik. Wah, lepas ini, bertambah meriah imej kumpulan nasyid terbabit.


PEMINAT tidak lepaskan peluang bersalaman dengan Nora Danish.

PELAKON remaja, Diana Danielle, pengsan di pasca parti kerana demam. Walaupun tidak berapa sihat, namun demi memeriahkan ABPBH 2008, dia tetap hadir selepas mendapat pelepasan daripada Program Latihan Khidmat Negara selama dua hari. Apatah lagi pada kali ini dia turut dicalonkan dalam kategori Pelakon TV Wanita Popular.

RAMLI MS yang berehat seketika daripada kerusi pengarah muzik malam kemuncak ABPBH 2008, terpesona dengan kelunakan suara serta bakat dimiliki juara Bintang Idola Berita Harian (BIBH), Nazatul Farahin Mohd Hussin yang diberikan peluang mengadakan persembahan di pentas utama. Dia terus masuk ke dewan untuk menyaksikan bakat baru itu menyanyikan lagu Anggapanmu, dengan caranya tersendiri.

PELAKON Irma Hasmie turut menerima tempiasnya apabila kekasih hati, Nabil, diumumkan pemenang utama pada ABPBH kali ini. Pada pasca parti, bukan saja Nabil yang diburu wartawan, bahkan Irma juga tidak menang tangan diajukan pelbagai soalan. Apa-apa pun, pasangan ini nampak ceria sekali.

AMBOI, seorang pelakon baru wanita nampaknya bukan main lagi popular. Namun, bukan popular di kalangan pengundi, sebab dia bukanlah calon bertanding. Sebaliknya si pelakon ini diburu dua jejaka yang turut membabitkan diri dalam seni. Kedua-dua jejaka itu pula boleh tahan rupanya. Siapalah yang menjadi pilihan hati pelakon baru ini.


JACLYN VIcTOR (kanan) berbual dengan penerbit persembahan ABPBH 2008, Jennifer Thompson.

SEORANG pelakon wanita sensasi khabarnya memotong rambut beberapa jam sebelum acara kemuncak berlangsung. Entah apalah yang terlintas di mindanya tatkala memutuskan untuk muncul dengan potongan ‘bob’. Mungkin dalam hatinya dia berasakan, potongan baru itu mampu mengubah nasib diri.

HIP memuji sikap sporting dua selebriti wanita, Linda Onn dan Scha Al Yahya yang sudi bergambar bersama. Sayangnya, hanya sekeping yang mampu dirakam jurugambar apabila Linda beralih pula ke sesi temubual bersama wartawan sebuah stesen televisyen.

DENGARNYA, Fara Fauzana mengalirkan air mata apabila diperli oleh kakitangan sebuah rancangan televisyen kendaliannya. Kononnya, dia tidak menghargai rancangan berkenaan dalam ucapannya ketika menerima trofi.

ADA adegan pujuk-memujuk antara seorang wartawan dan pereka fesyen di belakang pentas, tatkala acara rancak berlangsung. Selepas diselidik, rupa-rupanya wartawan itu bengang dengan pereka terbabit, kerana menyediakan pakaian yang tidak menepati cita rasa wartawan ini.

Berita Harian

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: