Jarum Emas: Antara Nabil Dan Aznil

12 Apr

Oleh Adam Salleh

Rap
DEBARAN orang politik sudah berakhir. Siapa dan siapa barisan kabinet baru Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak, diumumkan dengan tujuh muka baru dilantik sebagai menteri, jumlah 28 menteri membabitkan 25 kementerian. Malam ini di Arena Of Stars, Genting Highlands, giliran artis pula berdebar, siapakah di antara mereka bakal meraih Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABP-BH).

Pelbagai kategori yang dipertaruhkan, tumpuan pastilah pada kemuncaknya Bintang Paling Popular. Apakah Datuk Siti Nurhaliza boleh kembali merebut takhta itu? Tidak mustahil kerana pengaruh Siti masih ada, siapa tahu ada undi simpati padanya mengenang Siti kini berstatus anak yatim?

Usah pula perkecilkan Mawi. Sekalipun tidak bujang lagi, Mawi masih ada auranya tersendiri. Melalui Harian Metro semalam, wartawan RAP, Ramlah Zainal, meletak juara Raja Lawak musim kedua, Ahmad Nabil Ahmad, 26, boleh menggugat Siti dan Mawi.

Saya meletak ramalan secara 3 + 1, iaitu beri tumpuan pada Aznil, Nabil dan Faizal Tahir. Ketiga-tiga selebriti ini bagi saya mempunyai ‘kelebihan’ untuk membuat kejutan.

Jika Nabil atau Faizal meraih anugerah Bintang Paling Popular itu, ia dikira biasa sebab pelawak dan penyanyi sebelum ini pernah mendapat anugerah itu, umpamanya Saiful Apek dan Mawi.

Ia akan menjadi istimewa jika Aznil yang memperolehnya kerana untuk ABP-BH kali ini, Aznil berentap untuk dua kategori iaitu Pengacara TV Lelaki Popular dan Pengacara Radio Popular.

Kemenangan Aznil kelak menyuntik semangat pengacara TV dan radio. Apapun, ia sekadar telahan saya. Namun usah menidakkan keupayaan kumpulan Meet Uncle Hussein, siapa tahu band indie boleh membuat kejutan.

ADAM: Selamat Pengantin Baru buat juara Gadis Metro, Noor Lailatul Marini Datuk Kamal Amir dan Ahmad Syauki Md Afandi.

 

 

innity_pub = “c16a5320fa475530d9583c34fd356ef5”;
innity_cat = “ENTERTAINMENT”;
innity_zone = “154”;
innity_width = “250”;
innity_height = “220”;

Harian Metro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: