Solekan Dirias Secret

25 Mar

Rap
SETIAP kali berlangsungnya majlis anugerah, pastinya acara permaidani merah yang menyaksikan artis dan selebriti popular bergaya dengan pakaian sentuhan pereka terkenal sama ada ditaja atau dibeli sendiri.

Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2008 (ABPBH08) yang bakal berlangsung di Arena of Stars, Genting Highlands pada 12 April ini antara acara anugerah yang menjadi tumpuan peminat.

Bagi memeriahkan lagi majlis itu, Tohtonku Sdn Bhd (Tohtonku) melalui label produk Secret, berbesar hati menyerahkan tajaan bernilai RM200,000 untuk dua acara, ABPBH08 dan Fiesta Fesyen Kuala Lumpur (FFKL).

Majlis penyerahan itu disempurnakan Pengurus Kanan Produk Tohtonku, Jack Law kepada Timbalan Pengarang Kumpulan Berita Harian Sdn Bhd (BHSB), Mustapa Omar di pejabatnya di Subang Jaya, Selangor, baru-baru ini.

Dengan tajaan itu, acara gilang gemilang bertambah meriah apabila Secret menaja solekan dan dandanan untuk artis terbabit dalam ABPBH08 dan peragawati bagi FFKL selain tajaan bernilai RM200,000 itu.

Menurut Jack, pihaknya bangga dapat bekerjasama dengan Berita Harian untuk memeriahkan lagi ABPBH08 dan FFKL melalui tajaan berkenaan.

“Seramai 15 penata rias akan hadir untuk menyolek wajah mereka pada dua acara itu. Pastinya penampilan selebriti popular negara di ABPBH08 dan juga model di FFKL tambah hebat apabila dirias penata rias profesional menggunakan alat solek Secret,” katanya.

Hadir sama pada majlis itu ialah Pengurus Projek BHSB, Mizal Hasbullah; Pengarang Wanita Berita Harian, Fadzlena Jafar dan Pengurus Komunikasi Tohtonku, Monita Goh.

Acara kemuncak ABPBH08 yang berlangsung 12 April ini bakal menyaksikan kehadiran artis popular sebagai menyampai trofi kepada pemenang bagi 16 kategori dipertandingkan untuk penyanyi, pelakon, pengacara dan penyampai popular yang dipilih pembaca Berita Harian.

 

 

Beberapa penyanyi popular seperti Datuk Siti Nurhaliza, Anita Sarawak, Faizal Tahir, Jamal Abdillah serta penyanyi muda sedang meningkat naik seperti Aizat, Diddy, Siti Sarah, Ayu, Farah Asyikin dan Stacy sudah memberi pengesahan akan menghangatkan lagi pentas ABPBH08.

Majlis gemilang ABPBH08 akan disiarkan secara langsung menerusi TV3 dan stesen radio rasmi, Hot FM bermula jam 9 malam.

Sementara itu, FFKL yang bakal berlangsung pada 6 dan 7 April ini pertama kali dianjurkan BHSB bagi memperhebatkan ABPBH08 dengan tema Sentuhan Tenunan. Ia bermatlamat mengangkat martabat fabrik tenun.

Seramai 10 pereka berbakat bakal bergabung tenaga menghasilkan rekaan dengan mengetengahkan fabrik tenun sebagai sebahagian daripada elemen dalam rekaan mereka pada acara yang akan berlangsung di pusat beli-belah One Utama, Bandar Utama, Petaling Jaya.

Setiap pereka akan menyiapkan lima busana dan setiap satu dimasukkan elemen songket pada perincian tertentu bagi menguatkan tema FFKL, Sentuhan Tenunan yang menjadi teras kepada

acara itu.

Selain tajaan Secret, FFKL turut menarik perhatian penaja lain, Euro Moda (fabrik) manakala R&R Craft dan Fruitale, penaja cenderamata.

innity_pub = “c16a5320fa475530d9583c34fd356ef5”;
innity_cat = “ENTERTAINMENT”;
innity_zone = “154”;
innity_width = “250”;
innity_height = “220”;

Harian Metro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: