ABPBH 2008: Gabungan Artis Lama, Baru Di Pentas ABPBH 2008

19 Mar


SEBAHAGIAN artis yang akan menjadi penyampai anugerah pada ABPBH 2008.

SESUATU acara penganugerahan belum tentu berjaya sepenuhnya jika ia tidak dikendalikan oleh hos berkaliber. Bukan saja pengacara perlu bijak mengawal perjalanan majlis, malah dengan suntikan jenaka spontan, acara pasti berlangsung dengan lebih sempurna.

Secara tradisi, Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) sentiasa mengetengahkan pengacara yang mampu menghidupkan keadaan. Tidak kira lelaki mahupun wanita, sering kali pengacara anugerah ini menyerlahkan kehebatan mereka di pentas tatkala memikul beban yang bukan kecil.

Nama seperti Fauziah Ahmad Daud, Raja Azura, Anita Sarawak, Salih Yaakob dan Sharifah Shahira sememangnya agak sinonim dengan penganjuran anugerah berprestij ini. Mereka pengacara yang cukup dikenali dengan kemampuan menghidupkan suasana dengan gaya penyampaian serta lawak menggeletek jiwa.

Pengacara itu juga sudah tentu berdebar-debar setiap kali berada di pentas utama. Maklum saja, bukan sekadar penonton di arena yang menyaksikan setiap kelakuan mereka, malah jutaan penonton di rumah turut memberikan perhatian. Lalu, profesional mana sekalipun seseorang pengacara, pasti ada sekelumit rasa gementar apabila mereka berdiri di depan khalayak.

Shahira yang terpilih mengendalikan acara kemuncak ABPBH 2008 di Arena of Stars Genting Highlands pada 12 April ini tidak terkecuali. Akui wanita cantik ini, walaupun sudah sekian lama bergelar pengacara, malah kali kedua mengendalikan ABPBH, dia masih lagi tidak dapat menghilangkan debaran di dada terutama apabila diberi kepercayaan mengacarakan anugerah sebesar anjuran Berita Harian ini.

Begitupun, pelakon ini tetap menyahut cabaran yang diberikan, dengan menganggapnya sebagai penghormatan cukup tinggi untuk dirinya.


TIGA penyanyi veteran yang akan menghiburkan penonton pada malam kemuncak, dari kiri; A Rahman Hassan, L Ramlee dan Jeffrydin.

Pada acara gilang-gemilang bertemakan Sentuhan Tenun itu nanti, Shahira akan berpasangan dengan pelakon Adlin Aman Ramlie. Gandingan mereka pastinya membuatkan peminat ternanti-nanti acara kemuncak, apatah lagi ABPBH 2008 menjadi acara pertama kedua-dua insan popular ini disatukan sebagai pengacaranya.

Apakah nanti Shahira mampu menangkis ‘serangan’ Adlin menerusi jenakanya? Apakah juga dia berjaya memintas lawak spontan si lelaki yang baru saja menjadi tunangan pelakon Emelda Rosmila? Sama-sama kita tunggu acara kemuncak ABPBH 2008 yang akan berlangsung beberapa minggu dari sekarang.

Selain pengacara, tentu sekali artis yang bakal mengadakan persembahan pada malam gemilang itu juga menjadi tumpuan. Jika barisan artisnya kurang memberangsangkan, tentulah peminat berfikir dua kali sama ada untuk terus menonton rancangan berkenaan atau berpindah ke saluran lain.

Justeru, ABPBH sentiasa menampilkan penyanyi atau penghibur terbaik untuk memastikan peminat sentiasa melekat di saluran sama setiap kali ABPBH berlangsung. Formula yang dilihat cukup mengesankan kerana setiap kali berlangsungnya anugerah ini, setiap kali itulah rekod rating tontonan diperbaharui.


KUMPULAN Kristal antara artis yang bakal menggegarkan Arena of Stars, 12 April ini.

Kali ini, sekumpulan penyanyi popular, gandingan baru dan lama, disenaraikan penganjur untuk menghangatkan lagi majlis anugerah.

Penyanyi hebat seperti Datuk Siti Nurhaliza, Anita Sarawak, Jamal Abdillah, Siti Sarah dan kumpulan Kristal sudah semestinya menjanjikan persembahan yang tidak akan dilupakan peminat. Tidak cukup dengan nama besar itu, diundang sama ialah angkatan baru seperti Faizal Tahir, Hujan, Stacy, Aizat, Diddy, Farah Asyikin dan Ayu OIAM.

Lebih menarik, ABPBH 2008 tidak melupakan penyanyi yang terlebih dulu memeriahkan industri muzik tanah air. Lalu, peminat akan bergoyang sama dengan irama merdu dendangan Datuk A Rahman Hassan, Jeffrydin dan L Ramlee. Tentu sekali gabungan persembahan yang amat menarik bakal berlaku pada acara kemuncak nanti.

Tidak lengkap majlis anugerah tanpa kemunculan penyampai yang menghiasi pentas. Pada edisi ke-22 ini, sekali lagi senarai selebriti yang panjang disediakan penganjur untuk menyerikan lagi acara. Mereka mewakili pelbagai bidang seni seperti lakonan, nyanyian, pengacaraan dan penyampaian radio.

Penyampai anugerah kali ini terdiri daripada AG Hot FM, Amy Mastura, Ayu Raudhah, Eizlan Yusoff, Farid Kamil, Fizo Omar, Kieran, Lisa Surihani, Lisdawati, Fauzi Nawawi, Mawi, Ekin, Maya Karin, Nora Danish, Norish Karman, Que Haidar, Linda Jasmine, Rozita Che Wan, Saida, Saerah, Umie Aida dan Zizie Ezette.

Info:

MAJLIS pengumuman tema, pengacara, penyampai dan artis persembahan ABPBH 2008 berlangsung dalam suasana cukup meriah di Palace of the Golden Horses, Seri Kembangan, 17 Mac lalu.

PENGACARA majlis, Faizal Ismail dan Anne Hot FM, memperkenalkan barisan pengacara, penyampai dan artis diperkenalkan kepada wakil media. Sebelum itu, dua selebriti jelita, Nurul Alis (Kiki) dan Diana Danielle memperagakan rekaan songket oleh Zack Ismail dan Calvin Thoo.

DIPERKENALKAN juga ialah barisan pereka fesyen yang akan bersaing sesama sendiri dalam Anugerah Pereka Fesyen Popular ABPBH 2008. Pereka terbabit bertanggungjawab menyerlahkan penampilan selebriti lelaki dan wanita pada acara kemuncak di Genting Highlands nanti.

TURUT menjadi perhatian hadirin ialah patung dengan pakaian songket dari Kraftangan Malaysia, yang menghiasi beberapa sudut lokasi majlis.

Berita Harian

2 Responses to “ABPBH 2008: Gabungan Artis Lama, Baru Di Pentas ABPBH 2008”

  1. siah March 20, 2009 at 2:46 pm #

    tak salah I sebelah kanan sekali tu adik ctot…awat
    gemok pulak….betis pon besau….baju apa lah dia
    pakai….macam baju org kampong

  2. ratno March 23, 2009 at 2:40 pm #

    surat kabar BH ari ni pon ada keluar yg baju adik ctot
    tak OK….memang patut pon tak OK….adik beradik dia
    sama je, fesyen disaster

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: