Liyana Duta Remaja

5 Mar

Oleh Fairul Asmaini Mohd Pilus
asmaini@nstp.com.my


CANTIK dan popular, kombinasi personaliti menarik yang ada pada pelakon berbakat besar, Liyana Jasmay untuk dipilih sebagai duta terbaru jenama kosmetik terkemuka, Maybelline New York (Maybelline) untuk Malaysia.

CANTIK dan popular, kombinasi personaliti menarik yang ada pada pelakon berbakat besar, Liyana Jasmay untuk dipilih sebagai duta terbaru jenama kosmetik terkemuka, Maybelline New York (Maybelline) untuk Malaysia.

Kredibiliti serta personaliti menarik yang dimiliki pelakon utama filem Histeria yang ditayangkan di pawagam baru-baru ini nyata tidak boleh dipertikaikan meskipun ramai yang berpendapat namanya masih tidak segah duta Maybelline sebelum ini iaitu Datuk Siti Nurhaliza dan Fasha Sandha.

Pengurus Pemasaran Maybelline, Elena Khoo, berkata pemilihan Liyana sebagai jurucakap terbaru jenama itu kerana keperibadiannya yang menepati ciri gadis Maybelline, selain penerimaan masyarakat yang ternyata meminati wajah gadis jelita.

Kata Elena, Liyana mempunyai bakat yang besar untuk diketengahkan dan apa yang lebih penting, dia begitu bersemangat serta berkeinginan untuk mencapai kejayaan dalam hidupnya.

“Keperibadian, personaliti serta kejayaan dimiliki melayakkan Liyana dijadikan sebagai idola bagi remaja di negara ini.

“Liyana ternyata seorang gadis yang cantik, yakin, bertenaga, bergaya serta periang seperti yang ingin Maybelline tampilkan dalam setiap produknya,” katanya pada majlis memperkenalkan pelakon berkenaan di ibu negara, baru-baru ini.

Liyana mula terbabit dalam industri seni lakon pada 2006 apabila dipilih memegang watak utama, Phim, dalam filem Castello.

Namun, kecemerlangan bakatnya semakin terserlah apabila membintangi banyak filem dan drama seperti Syaitan, Kami: The Movie, Histeria, Maut, Papadom, Duhai Si Pari-Pari, Pisau Cukur, Sari Maya, Kami The Series, Puaka Niyang Rapik dan Ponti Anak Remaja.

Selain lakonan, Liyana turut berbakat dalam bidang nyanyian dan baru-baru ini mengeluarkan mini album pertamanya, Liyana Jasmay yang diterbitkan komposer terkenal, Ajai.

Liyana yang sebelum ini sinonim dengan watak baik, lemah lembut dan nakal, mengakui amat terharu serta terkejut dengan pemilihan berkenaan.

“Saya amat terkejut dan sama sekali teruja apabila Maybelline New York memberi peluang untuk menjadi duta jenama kosmetik terkenal ini.

“Sebelum dilantik sebagai duta, saya memang peminat setia Maybelline kerana produknya sangat trendy serta mampu menyerlahkan lagi gaya remaja dan wanita seperti saya.

“Tawaran ini cukup berharga dan tidak sabar untuk berkongsi pengalaman bersama wanita di Malaysia mengenai kecantikan semula jadi yang diperkenalkan Maybelline,” katanya yang bakal menyambut ulang tahun ke-21, akhir bulan ini.

Selain itu, peminat setia Avril Lavigne ini berkata, dia sering mengikuti perkembangan fesyen serta solekan terkini untuk memastikan dirinya sentiasa tampil menarik di mata khalayak.

“Antara warna yang menjadi pilihan utama Liyana ialah maskara hitam Volum Express Hypercurl, pemerah pipi Angelfit Blush Strawberry dan gincu bibir rona Fresh Cherry daripada koleksi Watershine.

“Semua pilihan berkenaan adalah alat solek yang mesti saya bawa bersama setiap hari dan tanpanya, saya rasa penampilan seakan kurang berseri,” katanya yang mula mendapatkan produk Maybelline ketika berumur 13 tahun.

Rangkaian kosmetik terkenal yang mula diperkenalkan sejak 1915 itu sebelum ini turut membariskan ramai selebriti luar negara popular seperti aktres, Zhang Ziyi; supermodel terkenal, Christy Turlinton, Adrianna Lima dan Erin Wasson.

Maybeline New York adalah jenama kosmetik yang menggabungkan konsep inovasi, rumusan berkualiti tinggi dan gaya terkini yang menjadi daya penarik bagi setiap wanita khususnya remaja untuk tampil lebih yakin serta bergaya.

Harian Metro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: