Jualan Kek Laris

3 Feb

Oleh Fadzlena Jafar
fadzlena@bharian.com.my

EJA (kiri) mengajak orang ramai membeli kek untuk disumbangkan kepada Tabung NSTP Untuk Gaza.

Ramai pengunjung datang membeli sambil menderma

KESUDIAN beberapa hotel terkemuka di Kuala Lumpur menyumbangkan kek untuk dijual pada karnival amal ABPBH Untuk Gaza yang berlangsung di Buzz-R, Tingkat 3, Amcorp Mall, di Petaling Jaya, Sabtu lalu berbaloi apabila semuanya habis dijual dalam waktu singkat dan berjaya mengumpul RM4,519.

Walaupun harga kek yang dijual agak mahal, iaitu RM10 bagi sepotong, pengunjung tetap bermurah hati membeli dengan niat untuk menderma bagi membantu rakyat Palestin, lebih-lebih lagi apabila dimaklumkan semua kutipan akan disalurkan terus ke Tabung Untuk Gaza NSTP.

Antara hotel yang menyumbang kek bagi acara berkenaan ialah Hotel Istana, Hotel Renaissance, Hotel Berjaya Times Square, Hotel Palace of Golden Horses, Hotel Nikko, Hotel Seri Pacific Kuala Lumpur, Hotel Grand Millennium dan Prince Hotel and Residences.

Paling awal tiba ialah Hotel Istana yang diwakili Pengarah Komunikasi Pemasarannya, Hasma Ahmad dengan menyumbangkan 10 kek iaitu kek coklat, kek pisang, kek lobak, kek kurma dan keju mandarin diikuti Hotel Renaissance yang menyumbangkan enam kek coklat.

Hotel Berjaya Times Square, Hotel Grand Millennium, Prince Hotel and Residences dan Hotel Nikko menyumbangkan kek coklat, manakala Hotel Palace of Golden Horses dengan kek lobak yang dihias menarik.

Sebagai kelainan, Hotel Seri Pacific Kuala Lumpur yang diwakili Pengarah Operasinya, Peter Padman dan Pengurus Komunikasi Pemasaran, Tengku Hana Fira Tengku Muzani dan menyumbangkan 500 kek cawan yang comel dan paling menarik semuanya laris dijual dalam masa sejam.

Malah, Hasmah; Pengurus Perhubungan Awam Hotel Renaissance Kuala Lumpur, Nor Aizan Hamid; Pegawai perhubungan Awam Hotel Palace of Golden Horses, Lydia Mohd Noor bersama Chef Ezal dan wakil Hotel Berjaya Times Square, Chef Khairil Azar Badur, Chef Nordin Abdullah dan Eksekutif Perhubungan Awamnya, Julian Arthur turut membantu penganjur yang tidak menang tangan menjual kek.

Bagi memeriahkan acara itu, beberapa selebriti tampil membantu menjual jkek, malah mewajibkan peminat yang hendak bergambar dengan mereka untuk membeli sekurang-kurangnya sepotong kek.

Sebaik melihat kelibat selebriti pertama yang hadir memeriahkan acara jualan kek, Fauziah Ghouse dan Eja, pengunjung datang menyerbu bagi merakamkan gambar bersama artis kesayangan mereka.

Kedatangan penyanyi nombor satu Malaysia, Datuk Siti Nurhaliza yang sudi membantu menjual kek menyebabkan suasana kelam kabut apabila peminatnya berpusu-pusu hendak merakam gambarnya sehingga hampir menyebabkan meja kek ditolak.

Malah, orang ramai sanggup mengeluarkan duit membeli kek coklat sumbangan Hotel Prince yang dipotong sendiri Siti menyebabkan tidak sampai 10 minit kek berkenaan habis dijual.

Personaliti TV3, Azizah Ariffin, Maria Tunku Sabri, Ally Iskandar dan turut menggamatkan suasana dengan menarik orang ramai untuk membeli kek sambil menderma.

Turut hadir membantu menjual kek ialah perunding acara, Bill Bora yang banyak membantu acara berkenaan selain selebriti seperti Ainul Aishah, Farawahida, Iqram Dinzly, Diana Danielle, Wan Sharmila, Liyana Jasmay, Intan Ladyana, Kamal Adli, Fizo Omar dan Zizan Nin.

Berita Harian

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: