Lelaki Kena Dua Tahun Tipu Guna Nama Datuk K

22 Nov

KUALA LUMPUR: Seorang pekerja syarikat pengurusan acara dipenjara dua tahun dan satu sebatan oleh Mahkamah Majistret, semalam selepas mengaku bersalah menggunakan nama Datuk Khalid Mohd Jiwa, suami penyanyi Datuk Siti Nurhaliza Taruddin untuk menipu seorang ahli perniagaan bagi membeli empat kereta Suzuki Swift.

Majistret Aizatul Akmal Maharani menjatuhkan hukuman itu terhadap Wan Hazrul Anuar Wan Hussein, 24, dan memutuskan ia berkuat kuasa dari tarikh tertuduh ditangkap pada 9 Mac 2007.

Tertuduh, Wan Hazrul Anuar didakwa menipu Mahmood Kamsani Mustapha dengan memperdayakan mangsa bahawa kereta hendak dijual itu milik Datuk Khalid.

Berikutan itu, Mahmood menyerahkan wang tunai RM19,000 dan sekeping cek bernilai RM15,000 atas nama Naluri Properties Sdn Bhd sebagai deposit untuk membeli kereta itu sedangkan tertuduh menggunakan wang berkenaan untuk membayar hutang peribadinya.

Wan Hazrul didakwa melakukan kesalahan itu di Restoran KMK D Sentral, Jalan Tun Sambanthan di sini, jam 1.20 petang, 6 Februari lalu.

Berita Harian

Advertisements

One Response to “Lelaki Kena Dua Tahun Tipu Guna Nama Datuk K”

  1. admin hdsn November 22, 2008 at 6:04 pm #

    Pengumuman Khas

    Siti tidak dapat menghadiri Jom Heboh Penang kerana bapa mertuanya telah kembali ke Rahmatullah pada pagi ini (22hb November 2008). Harap maklum dan maaf.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: