Dengarnya…: Majlis Kahwin Mawi Di Stadium?

14 Oct


MAWI dan Ikin menanti hari bahagia.

KISAH kahwin penyanyi lelaki nombor satu Mawi tak sudah-sudah diperkatakan. Selagi Mawi tak buat pengumuman, selagi itulah Cik Normah percaya macam-macam spekulasi yang timbul. Cik Normah pun dah tak sabar-sabar nak menantikan pengumuman dari mulut Raja SMS itu sendiri.

Kadang-kadang Cik Normah rasa kelakar dengan pasangan Mawi dan Ikin ini. Bukan apa, si Mawi seboleh-bolehnya hendak merahsiakan segala benda. Ekin pula tukang ‘pecah lubang’. Itu yang Cik Normah rasa kelakar, pantang dicuit sikit mesti pecah rahsia punya. Mungkin Ikin teruja, maklumlah bakal suami orang popularlah katakan.

Kalau orang sibuk buat spekulasi, Cik Normah pun tak ketinggalan ada spekulasi mengenai perkahwinan mereka. Kalau Datuk Siti Nurhaliza memilih Dataran Lipis untuk majlis perkahwinannya di kampung, Mawi pula Cik Normah dengar cerita hendak mengadakan majlis buat peminatnya di stadium.

Tak pasti pula Cik Normah stadium apa. Stadium tertutup atau terbuka yang pasti stadium di sekitar Johor Bahru katanya. Baguslah Mawi, jangan lupakan jasa peminat yang bertimbun-timbun. Kalau tak kerana peminat, mungkin Mawi tidak akan berada di tahap sekarang.

Majlis di Felda Taib Andak mungkin hanya untuk keluarga terdekat dan sahabat handai. Kalau semua dibuat di situ, habislah sesak kawasan Felda itu. Cik Normah masih ingat lagi bagaimana sesak Felda di Kulai ketika menyambut ketibaan Mawi yang baru saja menang Akademi Fantasia musim ketiga. Ibarat menyambut wira yang baru pulang dari medan perang lagaknya. Mana tidaknya, orang dari serata negeri berpusu-pusu ke Felda Taib Andak semata-mata nak berjumpa dengan Mawi. Sebelum ini tak siapa pun tahu kewujudan Felda itu tetapi selepas Mawi menang AF, nama Felda itu terus popular macam nama dia.

Cik Normah juga dengar majlis persandingan pasangan itu akan diadakan banyak kali. Berapa kali tu Cik Normah kurang pasti, dengarnya majlis mereka akan diadakan di hotel terkemuka. Hai… beruntungnya jadi orang popular. Ramai betul orang nak menaja, dari hujung rambut hinggalah ke hujung kaki. Tak perlu susah payah keluar duit.

Selain tidak sabar menantikan pengumuman mengenai tarikh perkahwinan mereka, Cik Normah juga tak sabar nak tengok kad perkahwinan pasangan itu. Fuhh… mesti hebat. Nanti bolehlah kita buat pertandingan, perkahwinan artis mana yang paling hebat…

Berita Harian

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: