Jarum Emas: Tiada klon Sharifah Aini

20 May

Sorry, the contents you are searching had moved here.

CLICK HERE TO SIGNUP FOR GLOBAT.COM NOW.

Advertisements

75 Responses to “Jarum Emas: Tiada klon Sharifah Aini”

  1. toyol May 21, 2007 at 4:44 pm #

    betul tuh bro….. tok pah mempunyai suara yang bagus. walaupun dah berumur tetapi suara beliau tetap mantain. lemak merdu dan segar nyanyian nya.
    go tok pah…… tiada penyanyi lain yang boleh menandingi suara merdu tok pah. asliiiii…………. lama tak tgk dharma berlakon. teringat cerita adik manja.

    aku dgr tok pah punya show lagi hebat dari cgilamour…… itu pun separuh yg dtg ke show gilamour sebab nak tgk m nasir dan adibah….

  2. jakun May 21, 2007 at 8:58 pm #

    tetap menjanjungi Datuk Pah…first time in my live dengar suara dia masa umur 5taun…sampai sekarang memang tiada tandingan ..tiada klon..period

  3. IO May 21, 2007 at 11:52 pm #

    kalau lebih masyhur dan hebat kata awak2 ni
    kenapa ya ko malah tenggelam, namanya hebat tak kan pernah hilang dilekang masa kawan
    CAPE DEH!!

  4. betuahbadan May 22, 2007 at 4:52 am #

    kau tu IO panatik ct yg dah kronik.dalam jiwa kau tu dah rusak memuja melebihi yg esa.semua manusia akan mati jadi bangkai,dimakan ulat dan akhir jadi tanah.yang Hidup Kekal hanya Allah.kau silap byk la IO kau mengagung2kan ct yg terang2 buat byk kesilapan.kau tu yg patut insaf.

  5. adikmanis May 22, 2007 at 11:44 am #

    betuahbadab hoi, suka ati cakap orang kena insaf, aku tu, dah bagus ke?
    ntah ntah tiap tiap malam duk menyundal…
    kah kah kah

  6. sirap May 22, 2007 at 1:25 pm #

    dei tanggeci..gua jawab soklan buduh lu..salah eja tapi memang bagus kena batang idung lu sendiri..

    lu dalam nak mengenakan tuah “tertanya” diri sendiri dah insaf ka drpd menyundal tiap tiap malam…

    sorrylah beb..brutal bunyinya..tapi lu sendiri punya ayat tu

  7. Genius.YYY May 22, 2007 at 3:03 pm #

    Tu dier,

    Kan adik terlebih gula nie dah membodohkan diri sendiri.. lain kali sebelum nak maki org make sure check for any typo. Ikhlas nasihat ku ini.

  8. toyol May 22, 2007 at 4:12 pm #

    ituah dia geng….budak2 mentah ni yang baru nak merangkak remaja dah berlagak jadi org dewasa…. cakap pun nampak sgt budak baru belajar….. byk yg aku perhatikan, fanatik2 cgilamour nih ramai yg muda2… dan cetek fikiran mcm cgilamour gak….. yang tua dah makin kurang gara2 title perampas dia. bila aku balik kg, yang minat cgilamour dah tak ada. yang ada cuma lelaki tua yang dah tak ingat kubur. hmmmm…..mcm2 ada.

  9. jakun May 22, 2007 at 4:51 pm #

    memalu kan sendiri le adik mani tu.. ha skarang nak letak muka kat mana..telajak kata badan binasa..

  10. sitot May 22, 2007 at 10:41 pm #

    malu…maluu…

    ermmm siti dah tak laku..

  11. IO May 22, 2007 at 10:47 pm #

    TAK LAKU KOT??
    GOBLOK GOBLOK
    LIHAT FAKTA OI BUNG!!
    JANGAN ASAL PUNYA MULUT BERBUIH TAK HENTI2
    OI BETUAH BEGO
    YANG KATE AKU PEMINAT SAMPAI TAK INGAT ALLAH SAPE
    KO YANG BELO SANGAT
    BACE DULU APE KO TAK TAU BACE PULAK
    CAPE DEH!
    KAYAK KAU TAK PUNYA SILAP KE>>>
    BERCERMIN LAH WAHAI KALIAN YANG SELALU MEMFITNAH.. KESIAN AKU KAT KALIAN>>>

  12. toyol May 23, 2007 at 1:21 am #

    kambing indon sesat nih mengembik lagi…… rumput kasi todi ke sampai sebut pun tak betul…..

  13. betuahbadan May 23, 2007 at 4:33 am #

    la..apa lagi la budak IO ni merepek.tak paham aku.bahasa apa dia pakai ni.nak kata bahasa indon pun tak melayu pun tak.tunggang tebalik.berapa gelen todi IO kau minum, cakap pun tara betul.

  14. IO May 23, 2007 at 9:58 am #

    TAK PAHAM SUDAHLAH TAK USAH BACA
    GAMPANG PON
    ORANG2 KOLOT NAN BEGO NI TAK TAHU BAHASA BETOY LAH
    KASIAN AKU KAT LAIAN WOI WOI
    DAH LAH PIGI DAH KE LAUT!!

  15. adikmanis May 23, 2007 at 10:08 am #

    datang berlindung waktu susah dan senang,
    tumpang berlindung waktu susah dan senang.

  16. sirap May 23, 2007 at 1:00 pm #

    tanggeci lu nak minat pun jgn jadi sentimental tanggeci..apa lu dapat?…aku tgk lu panggil orang me……..dal maknyah hantu pondan pasal lu sentimental sama HIPO..apa daa… sebagai peminat berani mati cuba lu terangkan maksud tagline buduh HIPO tu boleh aku belajaq sekali

  17. toyol May 23, 2007 at 3:45 pm #

    yang aku nak tergelak sirap tuah…dia kata
    ‘ORANG2 KOLOT NAN BEGO NI TAK TAHU BAHASA BETOY LAH, KASIAN AKU KAT LAIAN WOI WOI
    DAH LAH PIGI DAH KE LAUT!!’…………………..
    dia ingat bahasa dia di iktirafkan ke kat msia nih…. masuk msia nak suruh org2 guna bahasa dia….podahhhhh.
    pas tuh suruh pegi ke laut… ok gak ke laut… boleh tangkap ikan….dari merempat negara org cari keja.
    bapak/embak kalau tgh belajar…pegi belajar ya. nanti kalau di maki hamun dgn saya, bapak/embak senang2 dapat markah telur……

  18. currypuff May 23, 2007 at 10:03 pm #

    m

    s

    r

    t

    qw

    45

    y

  19. toyol May 23, 2007 at 10:34 pm #

    kau tulis saiz seluar kau ke curry? kasi terang….

  20. sitot May 24, 2007 at 1:02 am #

    tu saiz otak adikpahit and IO…

  21. Cubit May 24, 2007 at 9:27 pm #

    Hahaha.. F*&king hilarious. All of you. I have left Msia for a long time but grew up amongst Malays. Love malay wits. Very witty. Keep it up. I just can’t stop laughing.

  22. toyol May 25, 2007 at 6:30 pm #

    hmmm…. till when u can’t stop ur laughing dude……
    till got dame stupid BUSH join this group????

  23. adikmanis May 26, 2007 at 12:34 am #

    dame?
    toyol, bukan dame la…
    damn…

    till when you can’t stop laughing dude?
    salah la….
    it is a broken english sentence…

  24. toyol May 26, 2007 at 1:17 am #

    tima kasih tegur eng abg toyol….. tersalah type dikpahit….
    whatever pun thanks… nakal2 kau ada baiknya gak…….
    cuma satu jelah abg toyol nak pesan….. jgn guna perkataan menyun…..l, mak nyah dan lain2…. kurang sesuai dgn nama tu…..

  25. Cubit May 27, 2007 at 12:56 am #

    I saw real toyol once! Kid you not. When I was admitted to the hospital in Terengganu. Scary!

  26. toyol May 27, 2007 at 1:24 am #

    eeeee…takutnya. warna apa? cakap pasal toyol, tapi bukan akulah, teringat gak kisah ceta kawan lama. seorang pemandu lori terlalu penat memandu dia pun berhenti sekejap utk berehat dan tertidur. masa tu sudah pukul 12 mlm. selepas beberapa minit dia tersedar kakinya terasa geli. dia pun tersedar dan membuka mata. dilihatnya satu kelibat kecil sedang bermain kakinya. dia pun menjerit dan melompat keluar dari lori. si lembaga tu berlari ke arah pokok dan hilang. dari sinaran lampu jln lembaga itu memang sah toyol. mata merah dan giginya taring kecil. tapi yg paling best si toyol tertinggal sekantung duit. ibarat 2 kilo gula besarnya. bab duit tu aku tak tahulah dia buat apa….

  27. toyol May 27, 2007 at 1:32 am #

    and after that cubit what did u do? dgr ceta toyol asal nya dari bayi yg mati selepas beranak. di gali balik mayat bayi dan di puja di mandikan darah…. bila hidup dia ajar cara mencuri. tapi selepas itu kenalah di beri darah sebagai upah. sebab tu org tua suka bela ikan puyu atau kura2. itu permainan dia. itu jelah yg aku tau.

  28. toyol May 27, 2007 at 1:46 am #

    satu lg adikpahit…. eng ni mcm2 pronouncation ada. american lain bunyinya, british lain dan kebanyakkan mereka bercakap tidak ikut grammer…. mcm kau cakap bahasa pasar. bercampur2….kalau nak cakap ikut grammer itu khas utk kau yg baru nak ambil exam. abg toyol duduk overseas majoriti mereka bercakap ikut mereka tak kira from UK, australia, afrika, london, italian dan lain2 lg. as long s u understand each others…….

  29. usahlayan May 27, 2007 at 2:13 am #

    toyol, ko kat US ke? org US eja “Pronouncation” ke? ko keje ape kat US?

  30. usahlayan May 27, 2007 at 2:21 am #

    x pelah. manelah tau kat US tu x de dictionary. aku ajarlah. ejaan dia PRONUNCIATION. lain kali jgn sibuk mengutuk org, cerita buruk org.

  31. toyol May 27, 2007 at 2:40 am #

    halo usahlayan….kelakar jugak ya…. mcm kau ceta tak DE keja cari keja….sesuai dgn keja kau skrg….. takat tertinggal huruf I dan tertambah O tuh sumua orang ADA tersalah….. bolayan…. yg kau sibuk cari salah org tak ke buruk laku namanya…. LAIN KALI JGN SIBUK MENGUTUK ORG, CERITA BURUK ORG’ AMBIL BALIK YA MEK…. AKU TGK SESUAI KAU DGN KUMAX….LETAKLAH PIC KAU YG BERTUDUNG… SATU LAGI KALAU ORG KATA JGN LAYAN DAN TEGUR ORG NI, DIA TAK LAH SAMPAI HABIS TAJUK SEMUA KAU MASUK KASI SOUND PAHIT KAU….KALAU BAGUS TAK PERLU TEGUR 2 3 ORG…TEHGUR SEKALI RAKAN KAU KUMAX,ADIKPAHIT,CURRYPUFFMEKSALMAH DLL NAMA YG DAH BERAPA KALI KAU TUKAR….BARU SESUAI….AMACAMMM….ADA BERANI.

  32. Cubit May 27, 2007 at 9:54 am #

    I think you gonna laugh when I say this! I was in the hospital bed, looked outside the window, day time just a normal tree, night time the tree turned into a toyol infested joint. I mean they are noisy, yes their eyes are glowing, RED!, very very green, sort of shinny green, wide mouth with lots of sharp visible teeth. And they are hanging upside down using their legs and made lots of terrifying noises.

  33. poyo May 27, 2007 at 2:50 pm #

    hahahaha….anyway nasib dia tak nampak lu bro…if not dgn taring2 dia sekali kejar lu…. 1st time gua dgr toyol bergayut… hmmmm…..org kg selalu jumpa toyol. dlm bandar susah nak jumpa… teringat lak cerita toyol dulu….last2 toyol makan tuan dia balik gara2 tak dapat beri upah darah…. tahun 90an popular hantu kum kum…lepas tu polong… yg best terjadi di batu pahat seorang tua perempuan di sahkan mati. sedang org membaca yasin tiba2 dia bgn dan menghuraikan rambutnya yg panjang ke depan….semua org bertempiaran lari…. dia pun menjerit dan berkata ‘kenapa semua lari dan kenapa ramai sgt org’ pak imam dgn tenang merapati si pulanah dan cerita. dia pun terperanjat… di pendekkan perkara itu terjadi lg. dan kali ketiga baru di sahkan dia benar2 meninggal… kuasa tuhan maha agung.

  34. cubit May 28, 2007 at 4:35 pm #

    ok. Let me try me malay. Ermm Here we go. Bukang saje Toyol yang pekik melolong, hantu pempoan dgn rambuk panjang dudok straight kat depang aku, tengok aku tanpa senyung doh!. Yang frus nye, mok & bapok aku dok caye lansung dgn cerita aku, tamboh2 order doktor suntik lagi ubak biuh, alamak. Bengang!

  35. kawanusahlayan May 28, 2007 at 4:40 pm #

    jap2… encik toyol… ada satu lagi kesalahan ejaan disitu, GRAMMAR bukan GRAMMER…okay? itu je..teruskan aktiviti kutuk mengutuk anda… 😛

  36. kawanusahlayan May 28, 2007 at 4:48 pm #

    dan lagi satu encik toyol, tertinggal pula, salah tu encik toyol…. native speakers bukan cakap tak ikut grammar..tapi dia ada slang atau colloquial yang tersendiri..kalau kita cakap tak ikut grammar macam encik toyol dah lakukan dalam post di atas, encik toyol akan digelakkan sepuas-puasnya oleh native speakers yang lain…okey? harap terima lah teguran orang lain..ye? kalau nak orang terima teguran awak.. boleh? 🙂

  37. adik manis May 28, 2007 at 4:53 pm #

    a ah.. bukan pronounciation
    sepatutnya pronunciation
    bukan each others
    tapi each other
    walaupun asalkan faham tu penting, tapi tetap la kena betul grammer kita.

    you tau apa beza ayat ayat kat bawah ni?

    i wait for him
    i waited for him
    i have waited for him
    i have been waiting for him
    i will have been waiting for him
    i will have waited for him
    i am waiting for him
    i will wait for him
    i shall wait for him
    i should wait for him
    i should have been waiting for him
    i migt wait for him
    i might be waiting for him
    i might have been waiting for him
    i am waited by
    i have been waited by
    i had been waited by
    i will have been waited by

    etc etc…

    sume kat atas ada yang maksud hampir sama, tapi cara penggunaan dia memang berbeza bergantung pada tenses, time, purpose, structure and so forth.

    macam toyol cakap, kita kena blajar habis habis kat sekolah, so ini lah yang i baru habis belajar.. banyak lagi kot.

  38. adik manis May 28, 2007 at 4:58 pm #

    kat bawah ni jenis jenis tenses BI

    simple present tense
    present continuous tense
    present perfect tense
    present perfect continuous tense

    simple past tense
    past continuous tense
    past perfect tense
    past perfect continuous tense

    simple future tense
    future continuous tense
    future perfect tense
    future perfect continuous tense

  39. Putera Emas May 28, 2007 at 5:02 pm #

    ek? ada kelas english ek kat sini? suka atilah.. asal hepi… nway english language tu pun tak betul.. apsal ada “American English” dan “British English”?

  40. adik manis May 28, 2007 at 5:08 pm #

    word class ada tujuh sumenye

    verb
    noun
    pronoun
    determiner
    adjective
    prepositiion
    adverb

    setiap satu ada pecahan lagi

    transitive verb, intransitive verb
    common noun, abstract noun
    possessive pronoun, personal pronoun, reflexive pronoun
    possessive determiner
    attributive adjective, predicative adjective
    adverb of degree, manner, frequency ect
    preposition of place and time

    contoh ayat

    i am cooking this rice properly for you

    i – personal pronoun
    am – auxillary verb
    cooking – transitive verb
    this – demonstrative determiner
    rice – uncountable/common noun
    properly – adverbial of manner
    for – preposition
    you – personal pronoun

    kalau nak parse kan ayat ni plak

    /i /am cooking/ this rice / for you

    —–> / subject / verb / object / adverb /

  41. Genius.YYY May 28, 2007 at 5:12 pm #

    adik, aku rasa penggunaan was waited by kau ni tak berapa tepat ler.

    I waited by the roadside – betul

    I am waited by Kumax – tak berapa tepat ler..

    Mungkin yg lain boleh bagi komen yg lebih baik..

  42. Genius.YYY May 28, 2007 at 5:14 pm #

    sori, aku check sama kawan aku tadi, dia cakap ayat adik manis tu betul, cume org jarang pakai. aku silap. my bad

  43. adik manis May 28, 2007 at 5:16 pm #

    putera emas

    bukan american english n british english je, kalau you p australia, new zealand, singapore, BI dia orang bebeza. American English adalah bahasa utama dunia. British English ada sebab commanwealth countries ada. sebanyak 53 countries di jajah British, that’s why kita guna British English sebab kita negara commanwealth. kalau bahasa melayu guna kamus dewan bahasa dan pustaka, tapi British English guna Oxford Advanced Learner’s Dictionary n Cambridge Advanced Dictionary.

  44. Genius.YYY May 28, 2007 at 5:26 pm #

    ko ni study literature ko kek U atau kau ambik kursus bahasa. Ni aku bukan nak uji, tapi nak tau . Tolong terangkan sebab apa kita cakap “I am used to hearing” ari tu aku ingat sebab dia then aku lupa balik. TQ

  45. cubit May 28, 2007 at 5:35 pm #

    OMG! Who cares! It’s not that picky, really. Wrong grammar or not, for me doesnt really matter in a conversation like this one. It adds character. Be casual. Anyway, anyone care to comment on me malay?

  46. Putera Emas May 28, 2007 at 5:35 pm #

    kalau orang british bercakap ngan orang american.. tak abis-abislah si american/british kata si british/american tu english tak betul. hahaha…

  47. betuahbadan May 28, 2007 at 6:18 pm #

    broken2 ni perkara biasa.tak yah la kau adikmanis nak explain pjg2 english yg kau baru belajar kat sekolah tu.kitaorg kat sini tak heran la nak broken2 english ni janji keja beres up to date dan big bos puas hati.tiap2 tahun naik gaji.Alhamdulillah.

  48. adikmanis May 28, 2007 at 6:28 pm #

    tu la korang
    suh aku blaja habis habis
    aku explain kan tak kasi pulak

    i am used to hearing
    grammar dia tak salah pun

    used to maksud nye biasa
    macam there is no royal road to learning

    grammar nye tak salah pun
    learning and hearing di sini bertindak sebagai gerund. gerund adalah verb + ing.
    contoh cooking, fishing, listening, reading

  49. sirap May 28, 2007 at 6:28 pm #

    wakakaka…cubit wokelah tuh…

  50. sirap May 28, 2007 at 6:33 pm #

    maksud aku oklah bahasa ganu mu cubit..maklum tanggecik tgh buat kelas omputih..nanti dia ingat aku cakap past tense untuk wake pulok doh…habih dia gelakkan aku..ceramah satu round…

  51. betuahbadan May 28, 2007 at 6:34 pm #

    5 tahun tak habis ni belajak english.ooo dah jadi cikgu rupanya adikmanis.baguih la tu..

  52. sirap May 28, 2007 at 6:38 pm #

    bagus bagus kerja cikgu ka lecturer ka…. jgn nanti student tak sependapat dipanggil menyun….l..hancus bahasa

  53. adikmanis May 28, 2007 at 6:44 pm #

    ilmu tu boleh di kongsi. ni bab korang lain
    fakta memang menyelewang pasal siti. duk fitnah, mereka cite yang bukan bukan memang la patut aku cegah. masalahnya, korang tak cakap benda yang benar, sume ctita korang tu berdasarkan nafsu semata mata.

  54. sirap May 28, 2007 at 6:50 pm #

    kalau lu nak cegah pun lu cegahla lu punya bodola sekali tanggecik…ni lu harap semua orang menyanjung tinggi sama macam lu buat..tu yang lu hangin satu badan…fakta menyeleweng ka apa ka tu lu boleh pikir sendiri..apapun terima kasihla kongsi ilmu..

  55. cubit May 28, 2007 at 6:51 pm #

    ok.. obviously no one cares if I can speak malay. :(… wot is woke, sirap?

  56. sirap May 28, 2007 at 6:55 pm #

    itu bahasa lawak aku untuk “ok” cubit…lah awat hang sedih..aku dah kata ok apa bahasa ganu mu…hang tak balik malaysia dah berapa lama..?

  57. cubit May 28, 2007 at 7:03 pm #

    Sirap, aku cube balek ganu tengok orang tue hang setaun skali. Makang ikang kembong celok budu & belacang. Nasi lemok, Nasi Dagang, fulamak. Cakak ni jebuak aku seliyur uTapi kerje doh habih2, duik dok cukok2. So woke tu ok?

  58. adikmanis May 28, 2007 at 7:03 pm #

    apahal ngan si cubit nih?

    woke tu okay la.

  59. sirap May 28, 2007 at 7:06 pm #

    ooo lagu tu ka…wokela cubit aku blah … maghrib nak masuk doh..

  60. cubit May 29, 2007 at 7:03 am #

    Hahaha. This a blog about Siti Nurhaliza and it somehow went off to be something about lingo and green goblin.

    One question : Why Sharifah Aini bear so much grudge on Siti? I have no clue.

  61. kawanusahlayan May 29, 2007 at 8:40 am #

    jap2…adik manis ni apesal lak lebih2… orang tegur sket2 sudah la..yang ko pegi buat kelas bahasa inggeris kat sini kenapa? meluat aku tengok ko sokong lebih2 sangat…. minat2 je la… takyah tunjuk pandai…

  62. adik manis May 29, 2007 at 10:39 am #

    kawanusahlayan….

    ni lah orang yang silap konsep. kalau cakap pasal agama dia kata nak tunjuk alim, kalau cakap pasal nasihat kan dia cakap nak bagi motivasi, kalau cakap pasal sains teknologi kan dia cakap kita nak berlagak la apa lah… habis tu kalau duk mengumpat macam kau tu?
    nak cakap apa?
    nak cakap kau banyak dosa?

  63. toyol June 7, 2007 at 8:39 pm #

    bila gua baca balik note2 lama adikpahit nih…tunjuk pandai… mengumpat katanya dosa…yg dia p duk ngutuk org tuh tak dapat dosa ke…. yg membela sgt cgilamour tuh tak dapat dosa….memuji2 keterlaluan tuh tak dapat dosa….
    pelik minah pahit nih…. lepas tuh speaking lak eng dia…cakap ala2 prof gitu… nape tak send resume kat SNP…boleh ajar cgilamour bahasa eng dia tuh…. gua yg baca note eng dia pun naik ketawa besar…mcm mengajar utk murid2 sekolah….

  64. gilesss June 10, 2007 at 10:16 am #

    aik blaja bhs inggeris.. best

  65. kuntau June 10, 2007 at 2:09 pm #

    dia mengajar budak2 tahun satu kot….tulah aku pun sound kat dia supaya p ajar c hippo ada jugak feadahnya dari dia meracau tak tentu pasal kat sini. Aku rasa dia dah p mengajar c hippo lah ni kot thats y dah tak muncul2 lagi dah

  66. rizzo September 25, 2008 at 5:28 pm #

    tiada penyanyi lain yg boleh tiru suara kak pah..kenyataan itu memang betul..walau baru 26 thn tapi saya dengar semua lagu2 kak pah..suaranya gemersik,merdu dan bergetar..mungkin ade 2 atau 3 siti tapi kak pah tetap satu..

  67. apa-apa jer September 25, 2008 at 6:31 pm #

    yang pastinya kedua-dua penyanyi ini mempunyai kelebihan masing-masing dan peminat yang tersendiri. dunia hiburan malaysia terlalu kecil, jadi kenapa harus artis malysia perlu bermasam muka antara satu sama lain. dato pah satu nama yang agak besar dan telah berada pada kelas yang tersendiri, even tanpa publisiti peminat seni masih mengingati dia. dato siti biduanita baru dilahirkan…seharusnya kita menyokong ke arah kebaikan bukannya menghentam antara satu sama lain.dato siti ibarat pelapis dunia hiburan. andai kata yang lama pergi, yang baru sudah ada gantinya. jadi sebagai peminat seni tanah air saya menghormati kedua-dua anak seni itu tanpa sebarang rasa curiga.
    hidup di negara yang bernama Malaysia, kita seharusnya membantu dunia seni dan orang-orang seni kita kearah kebaikan, bukannya memburukkan antara satu sama lain. sebagai contoh dalam sebuah rumah ada dua orang anak, dan kedua-duanya berbakat besar dan setanding antara satu sama lain…sekiranya ibu-bapa hanya menumpukan kepada seorang anak sahaja dan memburukkan anak yang seorang lagi, saya rasa anda pasti tahu apa kesannya….begitu juga dalam situasi ini, kita seharusnya melihat isu ini secara bijak dan berbincang secara perdamaian. Dato Pah U r the one n only…Dato Siti U too…but u adalah pelapis. Dato Pah ibarant berada di puncak piramid, Dato Siti sedangf menyusun langkah untuk kepuncak…dan hanya tinggal beberapa langkah sahaja lagi.
    so kita renung-renungkan dan selamat beramal….heheheheh sekadar berkongsi pandangan.

  68. beracooon September 26, 2008 at 1:05 am #

    Memang Kak pah tak ade klon coz tak ade peminat…. 8D

  69. cykepo September 26, 2008 at 9:06 am #

    aku setuju ngan rizzo. suara kak pah memang exclusive. ada penyanyi cina suara macam tok menti. suara dia banyak yang leh ikut2. melayu ngan cina. tapi, penyanyi india ,belum pulak aku dengar lagi.alah kalau part jadi penyanyi tak payah lah nak pikiak pegi kekemuncak. usaha untuk capai kemuncak iman lagi baguih.

  70. kekwa September 26, 2008 at 3:20 pm #

    suara kak pah lagi exclusive….suara
    ct tu macam dot, dot, dot

  71. kuntau September 26, 2008 at 9:12 pm #

    aku pun naik hairan gak, suara punya la banyak yg leh meniru tapi tetap di gelar diva…kalo x de benda menderam tu tak ke hari ni tetap di gelar konon2nya diva oleh sesetengah pihak, kalo di fikir benda menderam tu memang leh di percaya gak

  72. kekwa October 7, 2008 at 3:51 pm #

    suara ctot tu byk boleh tiru tapi suara
    Sh. Aini memang payah kalau nak tiru….suara ctot dah tak power…dah
    semput…akak ctot nyanyi lagi teruk sampai nampak urat2 di leher

  73. kekwa October 7, 2008 at 3:53 pm #

    org spore kata suara ctot dah tak power….patutlah Hj Kentut suruh dia
    berlakon

  74. Melayu Boleh April 20, 2009 at 7:04 pm #

    orang melayu kena bersatu, baru kita boleh berjaya.melayu boleh.sapa kata tak boleh.

  75. Pujangga Kuno March 27, 2010 at 2:57 pm #

    Pengorbanan Datuk Sharifah Aini terlalu besar dan hebat,janganlah kita hendak membenamkan dan melupakan pengorbanan dan jasa beliau dengan kehadiran penyanyi ingusan yg kita tak tahu berapa lama akan bertahan dalam seni muzik kita.Ada artis hanya ingin nama, populariti, kekayaan sahaja, tapi tidak pada Datuk perjuangan seni beliau ikhlas dan tulen dalam mewarnai seni muzik melayu.Selama empat dekad(40 tahun)orang melayu masih mengharap kehadiran beliau. Syabas “DATUK SHARIFAH AINI”.

Comments are closed.

%d bloggers like this: