JAGA ANAK: SITI MINTA MAAF PADA JANDA DATUK K

17 Aug

Sorry, the contents you are searching had moved here.

CLICK HERE TO SIGNUP FOR BLUEHOST.COM NOW.

About these ads

21 Responses to “JAGA ANAK: SITI MINTA MAAF PADA JANDA DATUK K”

  1. perempuan August 27, 2006 at 6:04 pm #

    Seharusnya Siti dan Datuk K meminta maaf karena telah menghianati Tengku Zawyah. Siti, sama-sama perempuan sebaiknya punya rasa solidaritas terhadap posisi Tengku Zawyah. Entah bagaimana rasanya Siti bila diperlakukan oleh Datuk K sebagaimana dia memperlakukan Tengku Zawyah. Saya rasa pernikahan ini tidak akan berumur panjang…karena laki-laka semacam Datuk K tidak akan pernah puas dengan perempuan… dan selalu saja akan ada perempuan yang lebih cantik…
    Silahkan baca:
    http://www.surya.co.id/naskah.php?id=14361&rid=9

  2. miera August 28, 2006 at 5:10 pm #

    to perempuan please jangan nak letakkan semua kesalahan hanya pd siti.walaupun saya bukan fanz siti tapi apepun kita kena menghormati keputusan ini.jodoh siti.lagipun nak buat ape kecoh2 siti dah selamat kahwin pun dengan datuk k tu…

  3. perempuan August 29, 2006 at 10:29 am #

    life is all about pengorbanan.. jangan hanya pegang pada kalau dah jodoh, tak ke mana.. kita boleh ikhtiar untuk tidak terkancah dalam situasi sebegini.. Ianya melibatkan hati seorang wanita yg sudah bergelar isteri kepada D.K hampir 20 tahun dan ibu kepada anak2 mereka. Siti belum pernah bercinta hebat (serasa saya) dan jauh sekali melalui persaan sebagai ibu. Segala pengorbanan dan pahit liku 20tahun (atau lebih) sebagai isteri dan menempuh saat 9bulan kandungan sehingga kepada pertarungan saat melahirkan zuriat2 mereka???? Sedangkan Hang Tuah perlu berkorban melepaskan cintanya. “PENTINGKAN DIRI SENDIRI”. Tidak ada titik noktah untuk pengorbanan. Jangan dijadikan sebagai alasan.

  4. Fatimah August 29, 2006 at 2:18 pm #

    Well, well, well, I think in no time Datuk K will go back to his wife after all the’ve 4 kids to bring them back together. Mane tidaknya x-wife die seorang heroin. Tak buat kecoh langsung walau pun hatinya terguris habis. Saya salute pada x-wife D.K. Walaupun ade org kate Siti menggunakan hati dan tak gune akal tapi saya rasa die cukup guna akal. coz mesti die dah senyap2 pikat DK barulah rumahtanggak DK berombak. Kalo takde orang ketiga susahlah rumahtangga nak runtuh!!

  5. Naked Truth August 31, 2006 at 12:39 am #

    Ala ape lak nak heran ngan semue nih . Lagipun Datuk K nih dah brape kali ceraikan Tengku Zawiyah nih .. it is just that he is thinking of his children that die decide nak rujuk balik .. in 1998 die dah pun ceraikan tengku zawiyah but then rujuk atas dasar anak .. so I can’t see any problem with having siti as his wife now .. coz the plan of divorcing her has come before kehadiran siti nurhaliza . They live together for 5 years semenjek penceraian tuh .. but not on the name of true love but sacrifices for the sake of their children. After all , Siti is not the one to be blame on .. she is just plain innocent .. Lagipun , what is her hiden-motives of marrying Datuk K … Tambahan pulak .. he is already listed in the senarai bakal bankrupt …. Memang bukan kerana harta la siti kawin datuk k nih … Anyway , that’s her choice and Datuk K is the person who dare to take the risks .. well done then . Maybe die terhutang budi dengan Tengku Zawiyah but one can’t live together with the person he doesn’t love … or just because terhutang budi . Tengku Zawiyah just have to understand that .. and I think she does .. Basically , I think that is not just Datuk K fault of divocing her .. it is both sides fault … There must be something that makes Datuk K wants to divoce her 2 times …….. We just have to think bout that …

  6. mira edora kundang September 1, 2006 at 1:35 pm #

    Saya sebenarnya banyak dengar cerita yang Datuk K gatal ni dah bomohkan Siti. Bagi saya biarlah Tuhan sahaja yg membalasnya. Susah bagi saya sebagai peminat Siti telah 10 tahun meminatinya untuk menerimanya. Orang pandai cakap ini soal takdir dan jodoh, tapi bagi saya nasib seseorang takkan berubah jika bukan kita yang mengubahnya. Apepun alasanya, Siti tetap perampas suami orang. Datuk K pulak jantan gatal tua yang memang tak sedar diri. Woi, dah 47 tahun tau tak…dah expired. Sepatutnya dalam usia yg sebegini dia perbanyakkan amak ibadat dan jaga anak2. Simpati kepada Tengku Zawiyah. Harap dia tabah menerima semuanya ini.

  7. siti norhayatie yahya September 1, 2006 at 4:16 pm #

    assalamualaikum dan salam sejahtera………………………………
    firstly………kita tak boleh salah kan mana-mana pihak. jodoh pertemuan ditangan tuhan kita sebagai insan yang bergelar manusia hanya mampu merancang tapi tuhan yang tentukan…yang sudah tu sudah lah siti pun dah selamat di ijab kabul kan………….apa yang patut kita doakan kebahagian mereka agar perkahwinan mereka berkekalan hingga ke akhir hayat………………..

  8. amber September 2, 2006 at 1:38 am #

    i heard ct is his either 3rd or 4th wife? betol ker nih?

  9. Lady McQueen September 4, 2006 at 2:53 am #

    salamz.. ada sesiapa tahu punca penceraian yang ke-2 DK & TZ? i cuma nak clarification & re-confirmation. thanx.

  10. mak long esah September 4, 2006 at 2:39 pm #

    Dipetik dr emel seorg kawan…

    Subject: 20 Fakta benar mengenai perhubungan antara CT, Datuk K & Tengku Zawiyah

    Berikut adalah fakta2 benar mengenai CT, Datuk K & Tengku Zawiyah. Dari sumber2 yang amat boleh dipercayai:
    1. CT enggan menjadi isteri ke-2 Datuk K
    2. CT paksa Datuk K ceraikan Tengku Zawiyah
    3. Datuk K & Tengku Zawiyah telah bercerai sebanyak 2x (1998 & 2004)
    4. Menurut salah satu perjanjian selepas bercerai pada tahun 2004, Tengku Zawiyah tidak dibenarkan berkawan dengan seorang datin ni
    5. Tengku Zawiyah menurut perjanjian tersebut.
    6. Datuk K & Tengku Zawiyah rujuk semula
    7. Selepas rujuk semula Tengku Zawiyah berkawan kembali dengan datin tersebut
    8. Datuk K takde modal nak ceraikan Tengku Zawiyah
    9. Datuk K gunakan alasan Tengku Zawiyah langgar perjanjian tahun 2004 untuk men”confirmkan” proses perceraian pada tahun 2004
    10. Habis tue semasa 2002-2006 tu kan namanya masih suami isteri sebab tinggal sebumbung
    11. Kesemua anak2 Datuk K tidak suka Datuk K berkahwin dengan CT (kecuali Ashraf sebab dia anak ayah sikit)
    12. Datuk K telah bertumbuk dengan anak sulungnya kerana bergaduh masa pulang ke M’sia (tetapi tidak disiarkan di akhbar langsung)
    13. Datuk K suka menggunakan ayat “Demi Allah” dalam pertuturannya
    14. CT memang tergediks kat Datuk K
    15. Datuk K memang kaki perempuan (ada perempuan simpanan, even sebelum CT)
    16. Datuk K memang mendesak lawyer Tengku Zawiyah untuk setelkan kes tuntutan harta sepencarian secepat mungkin sebab nk kawin dgn CT
    17. Tengku Zawiyah banyak bersabar, berdiam diri dan enggan mengulas panjang (salute lah Tengku Zawiyah nie…tabah betul laaaa)
    18. Anak-anak Datuk K malu sebab ayah mereka cepat-cepat nak kahwin selepas bercerai dengan Tengku Zawiyah
    19. Tengku Zawiyah tau Datuk K ni kaki pompuan, tapi apakan daya seorang wanita bergelar isteri kan….
    20. Meski pun Datuk K ni kaki perempuan, tapi bila dapat tekel CT, Datuk K mengatakan CT merupakan satu “anugerah” kepadanya
    Di bawah ni adalah pembetulan beberapa fakta di atas setelah disemak semula dengan sumber-sumber yang amat boleh dipercayai tersebut:
    4. Menurut salah satu perjanjian selepas bercerai pada tahun 2004, Tengku Zawiyah tidak dibenarkan berkawan dengan seorang datin ni
    DATUK K N TENGKU SEDANG BERGADUH ( BELUM BERCERAI), DATUK K MELAFAZKAN SATU TAKLIK YANG BERBUNYI ” KALU U KAWAN DENGAN DATIN (IAITU KAWAN BAIK TENGKU) JATUH TAKLIK.
    5. Tengku Zawiyah menurut perjanjian tersebut.
    TENGKU ZAWIYAH MENURUT PERJANJIAN…TETAPI SELEPAS DIORANG BERBAIK SEMULA DARI PERGADUHAN , TENGKU MEMUJUK DATUK K SUPAYA TARIK BALIK TAKLIK DAN DATUK K BERSETUJU. SO ISSUE TAKLIK DAH HABIS SEBENARNYER.
    6.Selepas rujuk semula Tengku Zawiyah berkawan kembali dengan datin tersebut
    SELEPAS DATUK K MENARIK BALIK TAKLIK TADIE, TENGKU BERKAWAN SEMULA DENGAN DATIN TADIE.
    7 Datuk K takde modal nak ceraikan Tengku Zawiyah
    YES, DATUK K GUNAKAN MODAL YANG DAH BASIE NIE COZ NAK CERAIKAN TENGKU.SO TENGKU GUNAKAN ISSUE NIE BAWAK KE MAHKAMAH , APA STATUS DIE N HUSBAND NYER SEBELUM TUE…COZ DIE DUDUK SEBUMBUNG DENGAN DATUK K, KALU DIKAJI TAKLIK DAH DITARIK OLEH DATUK K SENDIRI…KENAPA NAK GUNA ISSUE NIE…DATUK K CAKAP DIE X REALISE BENDA TUE…SEBENARNYER DIE X DER MODAL NAK CERAIKAN ISTERI DIE.
    9. Habis tue semasa 2002-2006 (2004-2005) tu kan namanya masih suami isteri sebab tinggal sebumbung

  11. aieepah September 6, 2006 at 11:41 am #

    Assalammualaikum ….

    Sebagaimanusia ciptaannya, kita hendaklah percaya apa yang berlaku adalah atas kehendaknya walaupun kita merancang sebaik mungkin tetapi takdir tuhan mengatasi segalanya…

    Bila kita renung balik….kita kaji balik…sekiranya kita lah yang menjadi siti nurhaliza…hendak lah kita menjadi perampas orang…nak jadi perampas boyfriend atau girlfriend pun dah rasa amat bersalah…

    Siti dah buat keputusan dan keputusan itu telah melibatkan keluarganya dan pasti ianya telah difikir sematang matangnya oleh siti sendiri dan keluarganya..

    Kita jangan membuat andaian yang menyakitkan hati sesama insan…tak baik, Allah akan marah pada orang yang mengkhiyanati saudara sesama islam..tak baik….

    Dan sebagai peminat…memang kita akan bercakap…dua perkara iaitu…samada benda tu kita amat suka atau pun kita rasa ah…menyampah…

    Siti dah buat pilihan hatinya…dan untuk pilihan hidupnya…andai kita sayangkan SITI NURHALIZA TARUDIN….kita ikhlas doakan dia semoga dikurniakan kebahagian, ketenangan hati serta dikurniakan cahaya mata yang soleh dan solehah…

    Kata -kata saya ini tidak bermaksud untuk menguris pengkritik SITI NURHALIZA DAN DATO K…tapi renung-renungkanlah…TIDAK BAIK TERLALU MENGKRITIK MANUSIA…kerna kita renung semula….MANUSIA INI SIFATNYA…TIDAK SEMPURNA….

    Assalammualaikum….

  12. MinahIQrendah September 6, 2006 at 8:21 pm #

    aieepah yang kat atas ni…

    memang lar manusia ni tak baik kritik orang tapi .. ni bukan kritik orang sebarangann…. orang yang selama ni kita anggap baik murni suci hatinya pandai, perempuan melayu terakhir lar katakan….

    tapi kalau betul apa yang dikata perampas suami orang (sampai suruh ceraikan isteri pertama tu memang tak betul lar sifat tu tak baik lar tu .. dan apa yang tak betul sepatutnya mengaku jer lar kalau dia tu orang baik .. bukan berpura-pura baik faham tak??

    saya rase ramai pengkritik siti nurhaliza lahir sebab perasaan tak suka lagi dengan pura pura baik siti..faham tak? bukan pasal nak mengutuk menghina atau sebagainya faham?

    kalau dikaji kes dia ngan saripah aihhni dulu tu… ramai tak yang kritik… hurm… peminat lelaki pun diorang tak lar kutuk pasal kalau siti tak kawin ngan datuk k pun siti takkan kawin ngan diorang jugak.. diorang sedar akan tu.. tapi takleh terima dengan jalan perkahwinan siti jer ..bukan sebab benci dengki tapi terlalu sayangkan siti lar diorang kritik macam tu.. bayangkan selama jadi artis ni semuanya baik jer takde cacat cela tapi time kawin jer yang boleh dikatakan perkataan ROSAK .bukan maksud perkahwinan siti n datuk k yang rosak tapi karier siti.. cuma nak memperbetulkan apa yang kat atas tu.. kadang2 orang yang mengkritik tu bagus jugak.. tapi jangan rase orang yang kritik ni macam sampah..

    kalau kita jadi siti nurhaliza hendakkah kita jadi perampas kakasih orang?… jawapan dia takde lain HENDAK lar jawapan dia , kau dah nak peduli apa janji kau dapat.. tapi itu ker sifat orang baik??? orang baik akan kata “awak dah ada jalan kebahagian ..dah ada isteri ada anak ..kenapa nak bercerai nak susahkan anak anak awak ..awak baliklah rujuk balik dengan isteri awak ..didik isteri awak dan anak2 awak datuk J supaya jadi seperti yang awak hendak” har ini lar baru sifat orang baik! bukan pentingkan diri sendiri.. anak yang mana tak serabut ../me berani kata anak2 datuk J tu mesti serabut kat kepala hotak diorang walaupun ayah dia cukup bagi makan minum harta .. tapi kalau emak ngan ayah tak sekali jawab dia anak dia memang jadi macam lalang lar perasaan dia.. serabut tu serabut ni.. mungkin itu lar yang takde dari anak datuk J berbanding anak anak lain.. bersyukur aje lar anak anak datuk j mende dah jadi..

    mungkin tulisan ni dah terlewat untuk sedarkan siti ..hurm.. semua orang insan biasa..tapi ada orang yang boleh jadi luar biasa tapi mengaku kalah akhirnya tempat dia ntah …segan nak cakap..

    tapi walau ape pun walau tidak bersetuju pun dengan perkahwinan siti.. selepas perkahwinan ni saya doakan siti tidak jadi seperti bekas isteri datuk J dulu kena cerai semoga siti bahagia sepanjang hayat bersama datuk j dan semoga datuk j cukup puas dengan apa yang ada sekarang jangan cari yang lain pulak sudah lar ye .. hehehehe

    SATU JER PESANAN UNTUK SEMUA..SITI DAH KAWIN BUAT APER KITA NAK SEBUK PASAL RUMAHTANGGA ORANG..SEDANGKAN RUMAH TANGGA KITA SENDIRI PUN TIANGNYA TAK TEGUH LAGI.. HIHIHIHI ..TAPI SITI JANGAN LAH BERPURA DAN SEMBUNYI2 APE KATE PANGIL TV3 LUAHKAN KAT DALAM TV3 APE SEBENARNYA TERJADI.. PEMINAT KALAU BURUK SKALI PUN DIA MINAT DIA TERIMA JUGAK.. ORANG MINAT SITI PASAL SUARA BUKAN PASAL PARAS RUPA BUDI BAIK PUN..SEBAB ORANG DAH TAU DAH ARTIS2 NI BANYAK YANG BERPURA BAIK DEPAN KACA TV TAPI KAT LUAR HAHAHAHAH .. KALAU HILANG PEMINAT PUN TAK KESAH DAH SITI DAH ADA SUAMI YANG KAYA RAYA DAH TAK PAYAH KERJA DAH.. JADI SURI RUMAH ITU YANG SEELOKNYA BERHENTILAR JADI ARTIS.. BERENTI MENYANYI BANYAK MANA LAR SANGAT DAPAT DUIT MENYANYI TU..

    KALAU SITI BERHENTI BANYAK PERKARA BAIK DARI YANG TAK BAIK FIKIR2KAN LAH .. ZAMAN REMAJA SITI DAH BERAKHIR TERIMALAH KENYATAAN HEHEHEEH.. NASIHAT JER NI BUKAN SURUH TAKNAK DENGAR TAKPER LAR … BYE BYE

    AKHIR KATA DARI SAYA

    ALLAH SELAMATKAN SITINURHALIZA DAN DATUK KHALED
    ALLAH SELAMATKAN ANAK2 SITI NURHALIZA DAN DATUK KHALED
    ALLAH SELAMATKAN CUCU CUCU SITI NURHALIZA DAN DATUK KHALED

  13. jiranprihatin April 1, 2007 at 6:07 pm #

    Ooohhh…please laaa…CT!!! That’s not what we heard (dari sumber² yg boleh dipercayai!!!) Kuliah fardhu ‘ain di rumah TZ yg berjalan lancar semenjak tahun 2002 & dihadiri oleh kaum kerabat, sahabat handai & juga jiran tetangga (di bkt antarabangsa)…maka cerita² benar & keluhan seorang perempuan yg bergelar isteri (ketika itu) menceritakan kepada kami semua di hadapan seorang pendakwah yg tidak asing lagi di malaysia ni khususnya warga KL. TZ bagitahu kami bagaimana mula-mula ‘Datuk CT’ kita ni…”masuk jarum”!!! Bertandang ke rumah mereka konon² hal berniaga tetapi takkan sampai main usik² kaki suami orang bawah meja…agaknya, sangka ‘Datuk CT’…perbuatan dia tu terlepas pandang oleh sang isteri – TZ? Hahahaha jgn buat lawak laa! Tidak kurang pula, si ‘ibu’ CT yg berKARAOKE di rumah TZ…buat rumah TZ macam sebuah club eksklusif??? Buat malu orang Pahang jer!!! Orang kuala lipis khususnya, paham benar dengan sikap mereka anak-branak… Berdoalah banyak-banyak, agar hidup kita ni DiRedhoi Allah s.w.t

  14. toyol May 14, 2007 at 2:36 am #

    byk ceta yg betul. apa yg aku dgr dr sumber aku pun sama mcm note2 mak long esah dan jiran prihatin. diorang siap main usik kaki…… dia ingat TZ tak perasan.. bodyguard misai pun tahu tau….. dah namanya hipokrit… inilah siti nurhaliza yg sebenarnya…. sedihkannnnnnnnnnn

  15. klun March 20, 2008 at 6:12 pm #

    sy xde pe2 komen just nk kasi CT sedar la ckit DATUK K 2 boleh menceraikn isterinya begitu saja tp ingt jika tidak btl2 dalam hubungan ini CT akan menerima nasib yg sama jd…jagalh suami tu dgn baik2…..

  16. akemi March 20, 2008 at 8:31 pm #

    hahahahaha…!!! u all really crack me up! funny gler..pasal laga2 u noe wut..and guess wut? i’m only fifteen and i dun give a damn about this stuff, yea, i have some experience to share..my dad pon khwn 2 jgak tp xpernah bgtao kteorg. tp die x divorce kan mu mum la..i knew bout dis pon sbb perangai my dad yg seriously changed..berbulan bulan xbalik then xbg duit pon kt my mum. thank god, my mum kerja..his bloody second wife tau kikis duet jer..pandai plak bg. tp nak bg kt anak pnya la susah. kpd dk’s children,n beloved true mothers out there yg kena mcm nie, be strong. look out 4 each other. dh xbleh count on ayh sendiri dh.. :cry:

  17. cykepo March 21, 2008 at 9:57 am #

    MasyAllah, perkahwinan tok kembang dah lama dah berlalu, ingat kan isu ni dah habis diperkatakan orang. tapi lihatlah keadaan disini, masih hangat diperkatakan dan timbul lagi kejelekan individu berkenaan. so what does this tell us? kalau sesuatu niat dicampur baur dgn nafsu nafsi tak kemana. masih digerakkan Allah agar terkeluar juga keburukan ni masih kat dunia belum kat akhirat lagi. maka sama2 kita fikir2kan.Jadi, for tok kembang, kalau ada betul nye cerita2 ni kenalah tahan sabar atas perilaku diri sendiri. kalau tak betul, pahalalah untuk kamu ya.

  18. RINA March 21, 2008 at 2:03 pm #

    wah crita ni lg hangat sehingga yg memberi komen semua pnjg lebar ibarat cm tls srt cnta lak….sbb tu biar lah kita pilih org bjg atau duda sepuluh kali dr pilih suami org untk jd suami kita.pendek kata smpi bila pun org akan caci n benci kita wlwpun kita dah ubah untuk jd yg lbh baik..tmbh lak ct ni artis malaysia no 1,ibarat kata org brtelur sebiji riuh sekampung silap sikit hbs mseti kena teruk2.

  19. kuntau March 21, 2008 at 5:48 pm #

    ha..ha..betul tu rina…

  20. tipah-tipah.. March 30, 2008 at 3:37 pm #

    askum..
    hurm.. citer siti kiter semua doakan kebahagian dea , jgnlah
    diungkit2 g.. itu semua urusan allah s.w.t.. antara siti dgn allah
    begitu jgk datuk k.. jgnlah kite sesibuk hal dorang..
    gpun siti dah kawin.. da selamat pun jadi isteri datuk k..
    per yg berlaku ade hikmah dsebaliknyer.. kiter xtau per yg akn
    terjadi.. jadi kiter sbg umat islam berdoa utk kebahagian siti n datuk k.
    kebahagian siti kebahagian kiter semua.. ^.~

  21. tipah-tipah.. March 30, 2008 at 3:40 pm #

    jgnlah kiter jd macam nie :evil:
    dan jdlah kiter sbg org yg baik-baik :wink:

Comments are closed.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: